Ministrul Năsui, criticat de deputatul PNL Pavel Popescu, unul dintre promotorii legislaţiei anti-Huawei: „Gest incalificabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Năsui
Claudiu Năsui

Deputatul liberal Pavel Popescu, membru în Comisia pentru apărare şi Comisia pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor, a criticat dur cererea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de amânare a adoptării Legii pentru reţelele 5G pentru că ar fi necesară informarea Comisiei Europene.

”Îl cunosc pe Claudiu şi cred că este unul dintre colegii din coaliţie foarte bine intenţionaţi. Totuşi, gestul prin care a transmis acea comunicare spre conducerea Parlamentului a fost unul incalificabil, punând la îndoială în faţa „spectatorilor” spamaţi deja de propagandă, încrederea, profesionalismul şi capacitatea statului român de a-şi proteja interesele economice şi de securitate. Cu o astfel de greşeală pleci acasă instant din orice guvern”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.

Popescu este unul dintre cei mai activi promotori ai legislaţiei anti-Huawei.

”Claudiu, chiar dacă Preşedintele şi Premierul au fost de data asta indulgenţi cu tine, aştept să vedem instant demisia celor care ţi-au pus acea comunicare în faţă, pentru semnat. Pentru că acea comunicare conţine nişte formulari pe care le-am văzut cu toţii în zeci de adrese şi comunicări transmise de specia laşpăgarilor în ultimii 2 ani, pentru a bloca această lege”, a mai scris Popescu, citat de g4media.ro.

Reamintim că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a cerut Parlamentului să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru reţelele 5G, în ciuda faptului că textul a fost adoptat de guvern şi agreat în cadrul coaliţiei. O decizie care l-a „surprins” pe premierul Florin Cîţu, care spune că nu a ştiut nimic despre iniţiativa colegului său de guvern.

„Instituţia noastră (n.r. – Ministerul Economiei) a primit mesaje de atenţionare atât din partea COM (n.r- Comisiei Europene), cât şi din partea operatorilor economici, referitoare la obligativitatea respectării procedurii de notificare a proiectului de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementăruu reţelelor 5G”, se arată în adresa trimisă de Claudiu Năsui preşedintei Senatului, Anca Dragu, la 27 aprilie şi citată de Adevarul.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat joi de ziarişti cum comentează iniţiativa ministrului USR. „Mă surprinde o astfel de decizie. Nu ştiam că a luat o astfel de decizie”, a răspuns Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite