Ministrul Muncii spune că sunt 150.000 de funcţionari în plus. „Ne agităm mult, dar nu suntem eficienţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru spune că se vor face evaluări(Inquam Photos)
Violeta Alexandru spune că se vor face evaluări(Inquam Photos)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat faptul că la minister se vor face evaluări riguroase pentru a se vedea eficienţa angajaţilor. Ministrul spune că există 150.000 de oameni în plus în instituţiile publice.

Totuşi, ministrul spune că la Ministerul Muncii nu se va recurge la reduceri de personal decât dacă este cazul şi după analize riguroase. 

”Impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult, dar nu avem eficienţă”, a spus Violeta Alexandru la Digi24. Aceasta a confirmat cifra de 150.000 de oameni în plus în instituţiile publice. ”Acestea sunt cifrele pe care le are Guvernul. 

Aceasta a spus că nu se va recurge la o reducere de personal pur şi simplu. ”Vom face nişte evaluări riguroase,nu va înlocui nimeni 150.000 de oameni , aşa, direct”, a spus ministrul.

"Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister - urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Muncă n.r), respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r), se întâmplă în paralel, dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii”, a declarat ministrul Muncii.

Aceasta a spus că nu ştie dacă va fi neapărat soluţia ideală, dar se va implica în această problemă.

"Eu vă spun cinstit că optica acestui cabinet este să se facă o evaluare cât se poate de serioasă. Nu ştiu dacă o să fie farmacie, dar eu cel puţin mă ţin serios de treabă. Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea. Unde este eficienţă, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcţii şi anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei. De exemplu în partea de statistică şi de analiză de date, eu cred că toate deciziile care s-au luat în ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inerţial, s-au luat istoric. Nu a făcut nimeni o analiză în profunzime”, a spus Alexandru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite