Ministrul Muncii, cu cască de protecţie la videoconferinţa cu Ludovic Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă mască, Violeta Alexandru a venit pregătită şi cu o cască FOTO Captură
Pe lângă mască, Violeta Alexandru a venit pregătită şi cu o cască FOTO Captură

Premierul Ludovic Orban a convocat marţi, printr-o videoconferinţă, Consiliul Tripartit pentru Dialog Social pe tema coronavirus. Prezentă la Guvern, ministrul Muncii Violeta Alexandru a apărut în timpul transmisiunii cu o cască de protecţie.

Potrivit Guvernului, Ludovic Orban a avut, astăzi, consultări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale, din cadrul  Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice şi sociale necesare pentru reducerea efectelor COVID-19.

Discuţiile s-au axat asupra soluţiilor necesare pentru păstrarea locurilor de muncă şi menţinerea viabilităţii activităţilor din cât mai multe sectoare economice.

Prim-ministrul a anunţat că, în şedinţa de mâine, Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate. „Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare ecnomice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a subliniat şeful Executivului.

FOTO gov.ro

ministrul muncii casca guvern

Tot maţi, preşedintele Klaus Iohannis a avut o videoconferinţă cu Guvernul în care a adresat mai multe cerinţe pentru miniştri: 

„Pe mine mă interesează, în această fază, să ne mişcăm foarte repede şi aştept de la dumneavoastră să-mi comunicaţi, fiecare pe domeniul pe care îl gestionează, ce măsuri aţi luat deja dintre cele prevăzute în decret, ce măsuri aveţi planificate şi în ce cadru, în ce agendă pentru zilele următoare. Repet, starea de urgenţă ţine 30 de zile şi este obligatoriu şi din acest motiv, şi în interesul public, să ne mişcăm foarte, foarte repede.

Doresc să aflu de la dumneavoastră, având în vedere specificul fiecărui domeniu pe care îl gestionaţi, apropo de impact: Primul lucru – impactul asupra populaţiei a măsurilor pe care le luaţi dumneavoastră fiecare, o evaluare pe termen foarte scurt, pe termen scurt şi pe termenul celor 30 de zile. Doi – impactul economic al măsurilor de care răspundeţi. Şi aici mă aştept să ne informaţi în acelaşi fel – măsuri pe termen foarte scurt, de câteva zile, şi măsuri pe termenul perioadei de 30 de zile”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în videoconferinţă. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite