Ministrul Justiţiei îi sugerează lui Ponta să nu demisioneze. Cazanciuc: „Am fost surprins de acuzaţiile DNA”

Ministrul Justiţiei îi sugerează lui Ponta să nu demisioneze. Cazanciuc: „Am fost surprins de acuzaţiile DNA”

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei. Foto: Mediafax

Prins între Ministerul Public care a cerut vineri Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a premierului Victor Ponta şi şeful său de la Guvern, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a respins sâmbătă ipoteza PSD că procurorii s-ar fi sincronizat voit cu moţiunea de cenzură a PNL, dar l-a apărat în acelaşi timp, voalat, pe premier. „Nu, categoroic nu!“, s-a opus Cazanciuc demisiei lui Victor Ponta cerute de preşedintele Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o zi după izbucnirea scandalului public din jurul deschiderii dosarului DNA pe numele lui Victor Ponta, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, rudă prin alianţă cu premierul şi coleg de partid al acestuia, i-a sugerat să nu demisioneze. "Nu, categoric nu!", a răspuns ministrul, întrebat de jurnalişti, la alegerile pentru Baroul Bucureşti, dacă şeful său de la guvern ar trebui să îşi dea demisia.

Cazanciuc a adus drept argument faptul că îl cunoaşte pe Ponta de foarte mulţi ani şi, în consecinţă, are încredere că „a ştiut să respecte şi să protejeze legea”.

Semnatar al documentelor trimise vineri Parlamentului din partea Parchetului General pentru a se solicita avizul de începere a urmăririi penale a premierului pentru conflict de interese în exerciţiul funcţiei, Robert Cazanciuc s-a declarat astăzi "surprins" de acuzaţiile formulate de procurorii DNA şi ajunse la Ministerul Justiţiei prin Tiberiu Niţu, ca reprezentant al Parchetului General.

"Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată, am constatat că prim-ministrul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege", a comentat ministrul Justiţiei.

Cât despre "coincidenţa" reclamată de partidul său, aceea că Ponta a ajuns la DNA în aceeai zi în care PNL a depus moţiunea de cenzură, ministrul a fost mai degrabă evaziv. "Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică", a spus Cazanciuc, fost procuror la Parchetul General.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Victor Ponta, urmărit penal pentru spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Preşedintele i-a solicitat demisia

 

„La revedere, Victor Ponta! La revedere, România, aşa cum te-am suportat 25 de ani!”

 
 
 

Cazul Ponta amână planurile majorităţii pentru Marţea Neagră II. Cum a dispărut lista modificărilor la Codul Penal de pe site-ul Camerei Deputaţilor

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: