Ministrul de Externe, Titus Corlăţean: „Analizăm participarea la contribuţia militară UE în Mali. Voi recomanda acest lucru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlătean FOTO Adevărul
Titus Corlătean FOTO Adevărul

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a anunţat, joi seară, după reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE de la Bruxelles, că autorităţile din România sunt în faza de analiză privind participarea la misiunea militară a UE în Mali, iar el va recomanda la Bucureşti să se ia o decizie în acest sens.

„Am menţionat în cadrul dezbaterilor că suntem într-o fază destul de avansată de reflecţie instituţională, de analiză, privind o contribuţie concretă la operaţiunea UE în Mali şi aici o spun ca posibilitate. Putem vorbi de personal care să vizeze operaţiunile de pregătire, respectiv de instruire a armatei, respectiv, poate, elemente de stat major şi echipament, logistică pentru antrenament”, a afirmat ministrul

„La întoarcerea acasă, voi susţine şi voi recomanda celorlalte instituţii direct competente în acest domeniu să luăm o decizie la nivelul statului legat de o contribuţie din acest punct de vedere”, a mai declarat Corlăţean.

După încheierea reuniunii de la Bruxelles, Corlăţean a apreciat că întrunirea Consiliului Afacerilor Externe a fost una „necesară şi oportună” şi a permis statelor membre UE să adopte o poziţie comună „privind contribuţia UE la procesul şi operaţiunile de stabilizare din Mali”.

„Am exprimat în termeni foarte clari condamnarea acţiunilor teroriste şi am exprimat, în egală măsură, solidaritatea cu statul Mali şi cu guvernul legitim din acest stat şi, totodată, am exprimat apreciere şi solidaritate cu intervenţiile, în primul rând provenind din partea Franţei, pentru stabilizarea situaţiei”, a mai declarat ministrul PSD.

Având în vedere că şi „România figurează între statele care au acolo această situaţie (n.r. - ostatici luaţi de o grupare islamistă)”, Titus Corlăţean a precizat că a recomandat MAE şi altor instituţii, dar şi presei române prudenţă în comentarii „până când această situaţie nu este gestionată şi până când nu vom avea o soluţionare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite