Ministrul de Externe anunţă că România îşi mută Ambasada de la Bagdad

Ministrul de Externe anunţă că România îşi mută Ambasada de la Bagdad

Bogdan Aurescu FOTO gov.ro

Ambasada României de la Bagdad este în proces de relocare, a anunţat ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Acesta, împreună cu ministrul Apărării Nicolae Ciucă au fost prezenţi miercuri la audierile şedinţei comună a Comisiilor pentru Politică externă şi Apărare din Senat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ambasada de la Bagdad este în proces de relocare. Avem în bugetul pentru acest an banii necesari pentru o nouă locaţie a Ambasadei României la Bagdad şi vom urmări ca acest proces să se desfăşoare cât mai rapid şi vom avea în vedere şi un nou ambasador al României la Bagdad”, a precizat Bogdan Aurescu.

Acesta din urmă a mai subliniat că „există preocupări serioase cu privire la situaţia din Irak” şi că în cazul în care escaladarea continuă, „pot să afecteze securitatea regională, dar şi cea europeană şi internaţională”.

Mai departe, cei doi miniştri au vorbit despre sistemul de la Deveselu. Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a reafirmat că scutul este eminamente defensiv, în timp ce Bogdan Aurescu a relatat că sistemul „este foarte bine integrat în sistemul NATO şi funcţionează perfect. Aşa cum a arătat secretarul general NATO şi public, dar şi în discuţia pe care am avut-o săptămâna trecută cu prim-ministrul la sediul Alianţei Nord-Atlantice, sistemul antirachetă, inclusiv sistemul de la Deveselu, a monitorizat foarte bine ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere al tirurilor cu rachete balistice în cadrul acestei crize”, a adăugat ministrul de Externe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: