Ministrul Energiei, despre confiscarea protestului minerilor de către Şoşoacă şi liderii AUR: „Nu s-au dus acolo să rezolve probleme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Energiei Virgil Popescu FOTO News.ro
Ministrul Energiei Virgil Popescu FOTO News.ro

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, la Digi24, că încercarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a liderilor AUR de a se asocia cu protestele minerilor din Valea Jiului a fost pentru a “câştiga capital politic”.

„S-au încins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo să rezolve probleme, ci s-au dus să se folosească de această problemă, a întârzierii plăţii salariilor, care cu adevărat este o problemă pentru acea zonă - este o zonă monoindustrială - să câştige un capital politic. Nu este normal. Toţi trebuie să tragem în aceeaşi direcţie să găsim o rezolvare pentru Valea Jiului.

Fondul de tranziţie justă pus la dispoziţie de UE trebuie folosit în acest scop.

Nu cred că este o soluţie ceea ce s-a întâmplat. Soluţia cu plata salariilor era oricum rezolvată prin această ordonanţă pe care am dat-o şi iniţiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui proteste. Suntem persoane responsabile, un guvern responsabil.

Un an de zile nu au fost întârzieri la plata salariilor. Nu putem vorbi de întârzieri repetate la plata salariilor. Asta a fost prima lună în care s-a întârziat mai mult de trei zile plata salariilor.

Nu cred că faptul că au venit politicienii şi s-au suit pe acest val la un nivel de protest mai mare decât în mod uzual a făcut ca această criză să se finalizeze. Oricum eram hotărâţi să finalizăm acest lucru şi să rezolvăm problema. Trebuie să restructurăm compania, nu putem merge aşa”, a spus Virgil Popescu, potrivit Digi 24.

Copreşedintele partidului AUR, Claudiu Târziu, a mers la Lupeni împreună cu doi colegi, Anamaria Gavrilă, deputat de Hunedoara, şi Robert Alecu. „Am simţit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mână de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinaţie. Ne-au întâmpinat mai mulţi ortaci. Unul dintre ei, Ştefan Ban, căruia i s-a făcut rău şi a ieşit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor şi, mai ales, pentru ca aceşti români să aibă un viitor”, a transmis Claudiu Târziu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.

"S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii", a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe contul de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite