Ministrul Energiei, atac la liderii politici din Gorj: Au făcut „afaceri colosale“ cu CE Oltenia, au furat fără ruşine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Grigorescu. FOTO Eduard Enea
Victor Grigorescu. FOTO Eduard Enea

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a acuzat vineri, pe Facebook, pe liderii PNL şi PSD din Gorj, care i-au cerut recent demisia, că nu au statură morală pentru a ţine lecţii, în condiţiile în care au făcut "afaceri colosale" cu Complexul Energetic Oltenia şi au contribuit la situaţia dificilă a companiei de stat şi a angajaţilor.

“În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, aşa cum se dau declaraţiile ipocrite”, a scris Grigorescu.

„Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară şi sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obişnuisem cu cei de la PSD”, a menţionat ministrul, pe contul său de Facebook.

Din cauza afacerilor politicienilor cu firmele de stat, statul pierde mereu şi cei care plătesc sunt angajaţii obişnuiţi, susţine ministrul Energiei.

“Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situaţie financiară grea. Sigur că în calitate de afacerişti oneşti care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania şi angajaţii ei”, afirmă Grigorescu, care îi acuză de ipocrizie pe liderii politici din Gorj.

“Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani”, aa avertizat ministrul.

Acesta îi transmite liderului PNL Gorj “care s-a trezit acum îngrijorat de situaţia de la CEO” că pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar “în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire”. “Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO”, a afirmat ministrul.

Grigorescu are şi un mesaj pentru angajaţilor producătorului de energie. “Angajaţilor de la CEO aş vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simţiţi, să vă aşezaţi la o masă şi să faceţi liste cu oamenii care v-au minţit ani de zile şi care v-au furat fără ruşine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vile şi piscinile potentaţilor din Gorj”, mai spune Grigorescu.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este producţia de energie electrică şi termică, transportul şi distribuţia energiei termice.

Compania se află într-o situaţie financiară dificilă şi estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri şi cheltuieli.

Din cauza problemelor financiare, Complexul Energetic Oltenia disponibilizează în acest an 2.000 de angajaţi pe bază de voluntariat şi va rămâne la sfârşitul anului cu circa 13.000 de salariaţi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite