Liviu Pop, încă o gafă: „În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu“

Liviu Pop, încă o gafă: „În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu“

Liviu Pop, ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii simple, că în viaţă există greşeli şi erori şi greşelile se pot corecta, dar erorile nu.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Mi s-au adus nenumãrate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mã exprim. Nu voi încerca sã mã disculp. În viaţă, ca şi în politicã, existã greşeli şi existã erori. Este esenţial însã faptul cã greşelile se pot corecta, erorile nu”, a declarat Liviu Pop în faţa senatorilor.

El a explicat că la cursurile facultãţii de matematicã, se vorbeşte şi despre erorile statistice care sunt de douã feluri: sistematice şi nesistematice,iar între acestea din urmã se disting erorile de tipul trei, care se referã la actul de a încerca sã rezolvi exact o problemã greşit formulatã

”Când comiţi erori de tipul trei, erorile nu mai sunt individuale, ci mai grav, colective şi persistente în timp. Iatã de ce îmi asum criticile relative la greşeli. Dupã puterile mele încerc sã le corectez, dar consider cã este esenţial sã evit erorile care duc la efecte colective şi persistente în timp. De aceea vã spun cã pânã nu vom putea garanta un conţinut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice şi oricând”, a explicat Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a susţinut un discurs la începutul anului şcolar scris cu greşeli gramaticale, după cum arată imaginile filmate de Antena 3. Cuvântul „copiii“ era scris cu doar doi „i“. Când a fost pus să explice care este rolul celui de-al treilea „i“, lui Pop i s-a întrerupt brusc telefonul. Pentru eroare, ministrul a dat vina pe un funcţionar al ministerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările