Ministrul Eduard Novak, despre noua strategie a sportului românesc: Va fi inspirată din modelul maghiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak vrea să schimbe din temelii strategia sportului românesc
Eduard Novak vrea să schimbe din temelii strategia sportului românesc

Ministrul Sporturilor Eduard Novak a anunţat că noua strategie a sportului românesc pe care o are în pregătire va fi inspirată din modelele de succes, mai ales din cel al Ungariei. Noua strategie va fi pregătită de o comisie interministerială care  se va constitui cât mai curând posibil.

Ministrul Sporturilor Eduard Novak a anunţat că urmează să fie înfiinţată o comisie pentru realizarea unei noi strategii pentru sportul românesc. Unul dintre modelele-reper va fi Ungaria. „Vom constitui o comisie interministerială care va lucra la strategia sportului românesc, unul dintre modelele ce vor fi avute în vedere fiind cea a sportului maghiar, care se plasează, în acest moment, cu zeci de ani în avans faţă de noi”, a scris Eduard Novak, pe pagina sa de Facebook.

Motivul pentru care Ungaria ne va fi model este că, în ultimii ani, maghiarii au făcut investiţii importante în infrastructura sportivă, construind mai multe baze sportive, stadioane, săli de sport şi bazine de înnot. Aceştia au trecut şi graniţa, investind şi în infrastructura sportivă din comunităţile maghiare din alte ţări, inclusiv din Ardeal, completează Digi24. 

Ungaria este una dintre ţările europene care alocă unele dintre cele mai mari sume din PIB pentru sport şi activităţi recreative. Aceste investiţii sunt alocate pe termen lung, fără ca schimbările de la guvernare să intervină în această strategie. Mai mult, strategia pune accentul nu doar pe sportul de performanţă, ci şi pe cel de masă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite