Ministrul Culturii: Cel mai mare blestem al României este să ajungă USR la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Breaz / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Breaz / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a afirmat vineri la Timişoara că PSD va câştiga alegerile parlamentare de anul viitor şi susţine că dacă USR ar ajunge la guvernare ar fi „cel mai mare blestem al României”.

Daniel Breaz a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Timişoara când va pleca de la minister, acesta replicând că „la finalul anului 2020”. Totodată, ministrul Culturii a prezis că PSD va câştiga şi alegerile din 2020 că „cel mai mare blestem al României” ar fi dacă USR ar ajunge la guvernare.

„Voi pleca de la MCIN la finalul anului 2020. Cred că vom câştiga şi alegerile din 2020 şi să nu ne mai gândim la instabilitate. Despre ce instabilitate vorbim? Opozanţii noştri au calculat funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Să nu uităm, este cea de-a treia poziţie în stat. Au dovedit că au o majoritate confortabilă, minus 72 de voturi în Camera Deputaţilor, deci nicio şansă. Iar cu ce propunere au venit pentru preşedinte (al Camerei - n.r.), s-a văzut clar câte voturi au strâns. (...) Cel mai mare blestem al României este să ajungă USR la guvernare, atâta timp cât tu doar înjuri, critici, dar nu vii cu ceva constructiv. Sper ca şi cei care i-au votat acum la europarlamentare să se gândească foarte bine. Să vedeţi că va începe spectacolul în Parlamentul European, în curând”, a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Social-democratul a mai relatat că Opoziţia „ar trebui să se mai potolească” şi să nu mai aducă în discuţie rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai, explicând că acestea nu au legătură cu situaţia internă. Totodată, acesta afirmă că USR-PLUS au minţit „cu nonşalanţă” în campania pentru europarlamentare.

„Ar trebui să se mai potolească (opoziţia - n.r.), pentru că, în primul rând, nu au nicio viziune asupra guvernării, să nu se mai lege de alegerile europarlamentare, care nu au nicio legătură cu alegerile parlamentare. Apoi, să se uite în oglindă şi să mai citească ziarele pe care le-a utilizat USR-PLUS în campania de la europarlamentare şi în care minţeau cu nonşalanţă, în care spuneau că Guvernul Cioloş a fost cel care a dat Legea unică a salarizării şi au crescut salariile românilor cu 37,5%. Aberant. Dacă acea jumătate de pagină din ziarul respectiv o lăsau albă era mai bine, că oricum a fost pe minut guvernarea Cioloş”, a afirmat Daniel Breaz.

Ministrul şi-a continuat seria de atacuri asupra partidului lui Barna, despre care spune că „nu sunt capabili să facă nimic” şi cere USR-ului să „înceteze cu acuzele”, „să se mai uite în ograda lor”.

„Să se potolească cu alegeri anticipate declanşate de preşedinte. Constituţia spune altceva. Dacă vor să aducă ceva bun românilor, să vină cu un program de guvernare coerent, prin care să facă ceva mai bine decât ceea ce facem noi acum, dar nu sunt capabili să facă absolut nimic. Să înceteze cu toate acuzele, să se mai uite şi în ograda lor cei de la USR şi să vedem ce au fost înainte de a ajunge în parlament, cu ce s-au ocupat şi cu ce se ocupă unii care ajung în parlament în momentul de faţă”, a mai spus ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite