Ministrul Culturii, întrebat despre prezenţa lui Adrian Severin la Ateneu: Ce voiaţi, să stea pe scări? Ce a fost rău că a stat în loja respectivă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Breaz FOTO Inquam Photos / Octav Ganea /
Daniel Breaz FOTO Inquam Photos / Octav Ganea /

Daniel Breaz, ministrul Culturii, nu vede nicio problemă în faptul că fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi eliberat condiţionat în 2017, a stat în spatele preşedintelui Klaus Iohannis şi al oficialilor europeni în cadrul ceremoniei oficiale de preluare a preşedinţiei Consiliului UE, desfăşurată la Ateneu, potrivit hotnews.ro.

„Ce a fost rău că dl Severin a stat în loja respectivă în sală?Ce voiaţi, să stea pe scări?”, a răspuns Breaz, invitat la Digi 24.

Ministrul Culturii, care spune că a fost printre cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, a argumentat că „au fost desemnate zone” în care invitaţii se putea aşeza. „Ce a fost greşit că a stat în spatele lojii oficiale? Mie mi se pare că se caută nod în papură şi încercăm să căutăm ceva negativ” în derularea acestei ceremonii, care a fost „o reuşită a României”.

Chestionat despre prezenţa fiului premierului Dăncilă la acest eveniment, tot în zona lojii oficiale, Daniel Breaz a replicat: „Trebuia să nu participe? Nu îl cunosc, vă pun o întrebare, trebuia să nu participe?”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat şi el, tot luni, cum comentează prezenţa celor doi la ceremonia de la Ateneu, dar şeful statului a precizat că „evenimentul a fost pregătit de Guvern”.

„Eu am fost invitat şi ca atare am participat. Ţinuta culturală a evenimentului a fost foarte bună. Restul cred că trebuie să întrebaţi mai degrabă la Guvern cum s-a construit lista invitaţiilor”, a răspuns Klaus Iohannis.

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a fost condamnat în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser - au acceptat, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, să îşi "vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite