Ministru PSD, gafă în direct. Cum i-a „prelungit“ viaţa unui diplomat cu 30 de ani. Reacţia lui Victor Negrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu. FOTO Inquam Photos
Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu. FOTO Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a vorbit, într-o intervenţie la o televiziune, despre faptul că diplomatul Grigore Gafencu abordase tema construcţiei europene şi în anii '80-'90. Problema este că diplomatul român murise din 1957.

UPDATE Victor Negrescu a venit cu precizări privind exprimarea sa. „A apărut astăzi în presă o informaţie privind o greşeală de exprimare dintr-o emisiune de televiziune. Îmi cer scuze, în primul rând, pentru această exprimare nefericită. Dorinţa mea a fost să spun că Grigore Gafencu a fost readus în atenţia publică în anii '80-'90.  Mai exact, pentru cei interesaţi de subiect, mesajele fostului ministru de externe au fost reluate cu o frecvenţă sporită în anii '80 de către radiourile şi publicaţiile europene, pentru a evoca posibilitatea clădirii unei Europe unite şi democratice. Mai mult, scrierile sale au reapărut în anii '90, după căderea regimurilor comuniste din Europa Centrală şi de Est. Din această greşeală am învăţat că trebuie să nu mă mai grăbesc atunci când doresc să comunic“, a declarat ministrul Afacerilor Europene.


„Inclusiv Gafencu a vorbit in anii '80-'90 despre ce înseamnă această construcţie comună (europeană - n.r.) şi despre deschiderea către estul Europei", a declarat Victor Negrescu, ministrul pentru Afaceri Europene, într-o emisiune la Antena3. 

Grigore Gafencu a fost un om politic şi diplomat român de doua ori ministru de Externe si apoi ambasador al Romaniei la Moscova până la începutul războiului împotriva Uniunii Sovietice, la 21 iunie 1941.

În timpul războiului, Grigore Gafencu pleacă din România şi se stabileşte la Geneva în Elveţia. Acesta moare la 30 ianuarie 1957, la Paris, în locuinţa sa. 

În intervalul 11.58 - 12.07 al înregistrării se poate auzi gafa ministrului român. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite