Miniştrii tehnocraţi au ieşit la luptă împotriva PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Prună, Victor Grigorescu, Cristian Ghinea şi Achim Irimescu, miniştrii cu adevărat tehnocraţi din Guvern, împreună cu premierul Dacian Cioloş, au început să combată atacurile greilor PSD: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Corina Creţu. „Tupeul“ tennocraţilor ar putea fi taxat de PSD printr-o moţiune de cenzură.

După luni întregi în care a avut o atitudine defensivă faţă de valurile de acuze venite dinspre PSD, Guvernul Cioloş a schimbat tactica: a ieşit la atac. Nu întreg Guvernul Ciololş, ci doar miniştrii care nu sunt în niciun fel conectaţi la butoanele partidelor. Tonul răzvrătirii l-a dat, surprinzător, chiar premierul Cioloş, politician ce preferă consensul în locul disputei.„Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca să ştiu ce înseamnă respectul pentru veterani. Aşa cum s-au obişnuit unii, să mineze terenul prin modul în care au planificat sau nu au planificat anumite lucruri în anii trecuţi şi să le pună acum pe umerii tehnocraţilor pentru că e foarte simplu în an electoral. Nu o să mai accept lucruri de genul acesta“, a spus premierul Cioloş, după ce a fost acuzat de Liviu Dragnea că i-a obligat pe veteranii de război să plătească impozit, deşi erau scuitiţi de Codul Fiscal. Acuzaţia lui Dragnea, aşa cum a demonstrat „Adevărul“, era nefondată. De fapt, vorbim de o prevedere din Codul Fiscal elaborat de Guvernul Ponta şi susţinut de PSD.

„Poate îşi ia un avocat neintrat pe uşa din dos în barou“

Tot joi, la câteva ore după disputa Dragnea-Cioloş, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, i-a transmis fostului premier Victor Ponta că îl dă în judecată pentru calomnie, asta după ce i-a reamintit că a devenit avocat pe baza un doctorat plagiat. „Un tip pe nume VV Ponta mă face stalinistă. Din nou, a suta oară. Mai bate câmpii şi cum că aş fi membru ISIS. Am predat filosofie politică, nu voi zăbovi: l-aş fi pus să repete anul. Pentru delir ideologic. Suntem însă în alt joc şi el e (încă) în politica mare. Îl anunţ public – ca avocat intrat pe bune în profesie – că pentru toate calomniile îl voi invita de azi înainte să probeze în instanţă astfel de afirmaţii. Poate îşi ia un avocat neintrat pe uşa din dos în barou, că argumentele formulate de unul singur nu conving oameni raţionali, care au silogismul acasă şi care cunosc rigorile legii“,  a scris Raluca Prună pe Facebook.

Reacţia ministrului Justiţiei a venit după ce fostul premier Victor Ponta a scris, tot pe Facebook, că într-un „Memorial al Crimelor Securităţii şi Stalinismului (plus Băsismului) în România“ ar putea exista încăperi denumite "Monica Macovei" şi "Raluca Prună".

„Banii familiilor dvs sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni“

Seria răfuielilor pe Facebook a continuat vineri. De dimineaţă, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a acuzat vineri, pe liderii PNL şi PSD din Gorj, care i-au cerut recent demisia, că au făcut „afaceri colosale" cu Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi au contribuit la situaţia dificilă a companiei de stat şi a angajaţilor. „În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani”, a scris Grigorescu, care a avut un mesaj şi pentru angajaţilor producătorului de energie.

„Angajaţilor de la CEO aş vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simţiţi, să vă aşezaţi la o masă şi să faceţi liste cu oamenii care v-au minţit ani de zile şi care v-au furat fără ruşine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vile şi piscinile potentaţilor din Gorj”, a mai susţinut Grigorescu.

Un alt ministru tăcut, Achim Irimescu, de la Agricultură, a început să vorbească, după ce predecesorul său, Daniel Constantin, prieten cu Victor Ponta, l-a acuzat că i-a lăsat pe fermieri fără bani europeni. „Dl. Constantin s-a făcut remarcat prin dezangajări şi corecţii în suma de 1,8 miliarde euro şi întârzierea cu 7 luni a plaţilor directe. Pe undeva, eu îl înţeleg... Cum să nu mistifici realitatea, când adevarul este atât de dezastruos? Ieşirile în presă prin care face astfel de afirmaţii sunt probabil rezultatul frustrărilor sale pentru faptul că Ministerul, condus acum bine, are rezultate notabile, la care dl. Constantin nici nu putea spera vreodată. Din nefericire pentru dânsul cifrele adevărate sunt uşor de verificat şi îl contrazic în totalitate“, a scris Irimescu pe Facebook.

Dintre toţi miniştrii Guvernului Cioloş, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, are un statut special: este atacat constant de tandemul Ponta-Ghiţă. Oficial, cei doi îl critică pe Ghinea pentru slaba absorbţie a fondurilor europene. Însă, adevăratul motiv este altul: Ghinea a făcut public un document care arată că firmele controlate de Ghiţă au avut contracte cu statul în timpul guvenării Ponta în valoare de 607 milioane lei. Conflictul dintre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe de-o parte, şi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, de cealaltă parte, a ajuns până în faza intervenţiei comisarului european Corina Creţu, ajunsă al Bruxelles tot pe filiera PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite