Miniştrii de Externe din toate statele membre UE, reuniune informală de două zile la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu şi şefa diplomaţiei europene,Federica Mogherini
Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu şi şefa diplomaţiei europene,Federica Mogherini

Miniştrii Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc la Bucureşti, joi şi vineri, în cadrul unei întâlniri informale (Gymnich), în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Reuniunea este găzduită de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

La eveniment va fi prezent şi comisarul european pentru politica europeană de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn şi preşedintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European, germanul David McAllister.

De asemenea, este programată o sesiune de lucru cu miniştrii de Externe din state candidate la aderarea la UE.

„Agenda reuniunii va include un dejun şi patru sesiuni de lucru, în cadrul cărora miniştrii vor aborda, de o manieră informală, subiecte de actualitate de pe agenda internaţională, precum Parteneriatul Estic, Venezuela, Siria şi relaţia UE-China. Reuniunea va debuta cu un dejun de lucru în cadrul căruia miniştrii vor avea un schimb de opinii asupra aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic (PaE)”, mai informează sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite