Ministerul Sănătăţii, noi precizări despre un document controversat: Numărul de înregistrare 578 din 12.04.2021 e scris de două ori în Registrul intrare-ieşire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentul controversat are acelaşi număr de înregistrare cu un altul pe o temă diferită.Foto Inquam Photos / Ilona Andrei
Documentul controversat are acelaşi număr de înregistrare cu un altul pe o temă diferită.Foto Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, precizări cu privire la documentul intitulat „Decizie” şi care are numărul de înregistrare 578 din 12.04.2021. Ministerul susţine că numărul de înregistrare apare de două ori, la documente diferite, unul dintre acestea fiind documentul apărut în spaţiul public. De asemenea, scrisul din dreptul documentului controversat este diferit de celelalte.

„Ca urmare a solicitării Domnului Florin Cîţu, Prim – Ministrul României si ministrul interimar al Sănătăţii, de a verifica existenţa numărului de înregistrare a documentului apărut în spaţiul public, cu titlul ”Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021, Ministerul Sănătăţii face urmatoarea precizare: Din consultarea Registrului Intrare - Iesire a corespondenţei aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori şi fiecare menţiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menţionate”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată precizează că Registrul Intrări – Ieşiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât şi documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic.

Informaţiile apărute în presă cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19 sunt false şi lipsite de fundament, transmite Executivul, precizând că la cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală şi la Secretariatul General al Guvernului nu a fost înregistrat niciun document cu acest subiect.

De asemenea, Executivul anunţă că ”la nivelul aparatului de lucru al Guvernului vor continua verificările şi, dacă se va dovedi că atribuirea caracterului oficial al documentului este falsă, cu siguranţă organele competente se vor autosesiza”.

Ministerul Sănătăţii anunţă, după apariţia mai multor documente în spaţiul public, că în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul ministerului, astfel ca in cursul zilei de luni va fi constituit un grup de lucru în conformitate cu legislaţia in vigoare.

Fostul purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS Liviu Iolu a prezentat, duminică seara, un document din 12 aprilie, de la cabinetul fostului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, care prevede constituirea grupului tehnic de lucru în vederea verificării modalităţii de raportare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-COV-2

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite