Mihail Neamţu critică partidul lui Macovei: „M10 are o titulatură narcisistă şi anunţă mai curând o magistrală de metrou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Neamţu, fondatorul Partidului Noua Republică, proiect susţinut de Monica Macovei, consideră nepotrivită denumirea proaspătului partid lansat de fostul ministru al Justiţiei, M10, având o problemă şi cu unii membri din partid, care provin din alte formaţiuni politice, inclusiv din Noua Republică.

„M10 are o titulatură narcisistă şi anunţă mai curând o magistrală de metrou, nu un proiect de ţară. Cu toate acestea, M10 este o apariţie necesară şi binevenită pentru democraţia românească. Monica Luisa Macovei a făcut multe lucruri bune, ca tehnocrat, pentru Justiţia română. Ca lider de Partid nou-născut, acum, doamna Macovei trebuie să ne spună: de ce a candidat pe platforma PDL la europarlamentare 2014 şi de ce acum 7-8 luni spunea, citez, că «PDL este singurul partid de Dreapta din România».? Azi nu mai e? De ce? Dacă vrea o formaţiune fără traseişti, cum se explică aglomeraţia de foşti pe scena M10 (cu recruţi din PDL, PMP, FC, Noua Republică)?“, arată Neamţu, într-o postare pe Facebook.

Mihail Neamţu spune că noul statut al Monicăi Macovei, acela de om politic, o obligă pe aceasta să explice mai multe erori făcute în trecut. „Dacă doamna Macovei vrea o Dreaptă care susţine valorile familiei, atunci cum justifică statutul de membru fondator al "Accept" şi declaraţiile pro-LGBT din Parlamentul European? Dacă doamna Macovei vrea ca Statul să scoată religia din şcoli, cum luptă dânsa cu etatismul? Sunt doar nişte dileme pe care toţi membrii M10 - oameni onorabili şi plini de intenţii bune, sunt sigur - le vor dori clarificate. Trecerea de la tehnocrat la om politic înseamnă şi curajul de-a decide, eventual chiar de-a te lepăda de unele erori din trecut. Mult succes!“, a conchis Neamţu.

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat duminică, de 1 martie, partidul politic M10, "un partid la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10", aşa cum l-a prezentat chiar Monica Macovei. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor, aceiaşi locaţie în care s-a lansat, în urmă cu trei ani şi Noua Republică, în prezenţa Monicăi Macovei.

Pe scenă, Monica Macovei era înconjurată de tineri, deocamdată necunoscuţi, mulţi dintre ei cu studii în străinătate, care au vorbit despre principii şi doctrine. Printre ei s-a strecurat şi mult mai cunoscutul Adrian Papahagi, fost membru PDL şi PMP, care îşi încearcă din nou norocul politic în M10.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite