Mihai Tudose: Orice discuţie despre o eventuală logodnă, înfrăţire, mezalianţă sau alianţă cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu şi ALDE este absurdă şi ireală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Mihai Tudose, vicepreşedinte al Pro România, a lansat un atac miercuri la adresa liderului ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, amintind că acesta din urmă nu s-a plâns de o „guvernare impotentă” pe timpul lui Liviu Dragnea şi subliniază că ideea unei alianţe între ALDE şi Pro România este „absurdă şi ireală”.

„În momentul actual, orice discuţie despre o eventuală logodnă, înfrăţire, mezalianţă sau alianţă cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu şi ALDE este absurdă şi ireală, total neserioasă – îi reamintesc domnului Tăriceanu că ALDE e la putere, la guvernare. Dacă ALDE chiar va ieşi de la guvernare, deşi n-aş paria pe asta, nu va ieşi – hai să fim serioşi – fiindcă, vezi Doamne, nu-i mai place lui Tăriceanu cum se guvernează alături de Viorica Dăncilă şi PSD. Vă asigur eu că dacă PSD i-ar fi susţinut candidatura la Cotroceni, domnul Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată şi e ruptă din cer. Acum însă, fiindcă PSD nu-i susţine candidatura, domnul Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă”, a declarat Mihai Tudose, citat de Podul.ro

Fostul premier a subliniat apoi că Tăriceanu nu s-a dezis de Liviu Dragnea şi că în perioada în care acesta din urmă era preşedintele PSD, liderul ALDE nu s-a plâns de mersul guvernării. Tudose adaugă că ALDE şi Pro România pot ajunge cel mult la discuţii în cazul unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului şi nicidecum la o alianţă.

„De reţinut şi că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea şi de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanţă mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos şi bine.

Personal, cred că o discuţie – repet: discuţie – cu Tăriceanu şi ALDE poate avea loc doar dacă se întâmplă ieşirea de la guvernare, în legătură cu care am, v-am spus, o serie de dubii legitime. Dacă ALDE va ajunge pe bune în opoziţie, atunci cred că este firesc ca forţele din opoziţie să poarte discuţii: când depunem moţiune de cenzură, când redactăm moţiune simplă, ce proiecte legislative pot fi sau nu susţinute ş.a.m.d.. Dar discuţiile acestea nu înseamnă că facem o alianţă – opoziţia colaborează, într-o formă sau alta, în orice democraţie”, a adăugat vicepreşedintele Pro România.

Tudose a ironizat apoi partidul lui Tăriceanu, spunând că are nevoie să „se mai liniştească puţin” şi să demonstreze dacă scorul de la europarlamentare „a fost un accident sau nu”.

„Cred că, dacă ar veni în opoziţie – datorită cauzelor pe care le cunoaştem şi care sunt de ordinul evidenţei, nu datorită pretextelor invocate de domnul Tăriceanu –, cei de la ALDE ar trebui să se mai odihnească, să cugete, să se mai liniştească un pic, nu să dea în trap aşa, fără tihnă, după o nouă alianţă. Nu ieşim din spital şi ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă şi cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu şi ALDE să se mai odihnească un pic, să-şi vină în fire...

Ce-i graba asta cu alianţa? ALDE are nevoie de linişte, de strângerea rândurilor şi de noi alegeri. Vin alegeri acum, curând, şi cred că ALDE are şansa să demonstreze pe cont propriu dacă ceea ce s-a întâmplat la europarlamentare, când n-a reuşit să ajungă la 5%, a fost sau nu un accident. Haideţi să vedem dacă a fost un accident! După aia, mai vorbim, vedem ce şi cum. Una peste alta, vom analiza toate oportunităţile, cu sau fără ghilimele”, a conchis fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite