Mihai Tudose, critici pentru guvernanţi: „Arthur era cel mai mare urs şi sigur voi, Cîţi, Cioloşi, Barni şi toţi ciudaţii voştri sunteţi cei mai mari dăunători din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Mihai Tudose
FOTO: Facebook/ Mihai Tudose

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose aduce noi critici la adresa actualei guvernări în baza evenimentelor recente care au în centru împuşcarea ursului Arthur şi excluderea Laserului de la Măgurele din proiectul european de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI).

Social-democratul l-a ironizat pe Florin Cîţu, după ce premierul a declarat că „Arthur nu era cel mai mare urs”, spunând că următoarea mişcare va fi să spună că nici laserul de la Măgurele nu era cel mai mare laser din ţară.

«Ursul Artur şi Laserul ELI....

Ursul Artur a fost omorât. Cu complicitatea structurilor guvernamentale. Şi ,,îngropat” definitiv de declaraţia halucinantă a lui Cîţu: nu cred că era cel mai mare urs... Laserul de la Măgurele a fost exclus din proiectul paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI) la aproape un an de când a fost declarat de Guvern obiectiv special de interes naţional.

Acum probabil că urmează declaraţia: nu cred că era cel mai mare laser din ţară..... Artur era cel mai mare urs, ELI cel mai mare laser. Şi sigur voi, Cîţi, Cioloşi, Barni şi toţi ciudaţii voştri sunteţi în mod sigur cei mai mari dăunători din România.....», a scris Mihai Tudose, vineri, pe Facebook. 

Emanuel Liechtenstein, fiul prinţului Nikolaus von Liechtenstein, este acuzat de braconaj după ce a ucis ursul brun, Arthur. Organizaţiile Agent Green şi VGT au anunţat miercuri, 5 mai, că ursul a fost împuşcat într-o arie naturală protejată din judeţul Covasna, iar cel care l-a vânat a fost un cunoscut vânător de trofee. Tot miercuri, Poliţia Covasna a deschis un dosar penal în acest caz pentru braconaj şi uz de armă. 

Organizaţia arată că Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.

„Dar în realitate, Prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulţi ani de rangerul Agent Green din zona respectivă şi era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic şi neobişnuit cu prezenţa omului şi sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130”, arată cei de la Agent Green.

În ceea ce priveşte laserul de la Măgurele, România a fost oficial exclusă din cel mai mare proiect de cercetare din Uniunea Europeană, proiectul ELI-ERIC. Astfel, laserul de la Măgurele a fost exclus din proiectul, care a fost iniţiat de România, alături de Ungaria şi Cehia.

Noul format ELI ERIC le va permite oamenilor de ştiinţă să acceseze laserele de ultimă generaţie. A fi membru înseamnă că oamenii de ştiinţă ai unei ţări pot contribui la îmbunătăţirea strategiei, pot participa la cercetări bazate pe misiuni şi pot oferi acces studenţilor absolvenţi şi celor din domeniul cercetării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite