Mihai Tudose îi cere demisia lui Cristian Ghinea: Briliantule, ia exemplul „diamantului” Vlad Voiculescu şi du-te

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose / Facebook
Mihai Tudose / Facebook

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose îl critică pe ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, după ce documentul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), trimis la Comisia Europeană, a fost întors la Bucureşti pentru modificări. Social-democratul i-a tramis apoi lui Ghinea să ia „exemplul” lui Vlad Voiculescu şi să plece.

„Ghinea, fii onest şi recunoaşte public ce ţi-a spus Comisia Europeană despre capacitatea administrativă a structurilor din subordinea ta şi despre bazaconiile pe care le-ai propus pe post de reformă a pensiilor! Că banii UE vin numai sub garanţia unor reforme. Briliantule, ia exemplul „diamantului” Vlad Voiculescu şi du-te”, a transmis acesta. 

El atrage atenţia asupra vizitei ministrului la Bruxelles şi apelul Comisiei Europene ca statele membre să se concentreze mai mult pe calitatea planurilor. 

„Poate că-l va întreba preşedintele pe Ghinea ce legătură e între vizita lui de săptămâna trecută la Bruxelles şi apelul din ziua imediat următoare al Comisiei Europene ca statele membre să se concentreze mai mult pe calitatea planurilor de relansare. Poate că-l va întreba pe ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi despre punctele slabe identificate de Comisie în documentaţia depusă de guvern. Barna a scăpat porumbelul tăierii finanţării UE pentru irigaţii, dar sunt probleme mari şi cu proiectele depuse pentru transport şi sănătate. Adică exact unde ne doare mai tare: la infrastructura rutieră şi sistemul medical. Nu în ultimul rând, poate-l va întreba şeful statului pe Ghinea de ce România va livra la Bruxelles o variantă aşa-zis consolidată a PNRR, abia la mijloc de mai. De ce am ajuns iar codaşii Europei?”, a explicat vicepreşedintele PSD.

După anunţul preşedintelui României că va convoca o întâlnire cu responsabilii din Guvern şi din alte zone care lucrează la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vicepreşedintele PSD Mihai Tudose critică declaraţiile vicepremierului Dan Barna şi ale ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. 

„Marele Plan sau cum “Cîţu plus Ghinea = minus creier” pune cruce fondurilor europene!

România riscă să piardă masiv bani europeni din cauza incompetenţei guvernamentale. Am avertizat, de acum câteva luni, făcând comparaţie cu ritmul altor guverne din UE, că se va ajunge în criză de timp pentru depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Bruxelles. Uite că documentul trimis Comisiei Europene a fost întors la Bucureşti pentru modificări. În vreme ce Barna şi Ghinea se încurcă penibil în declaraţii, preşedintele Iohannis e nevoit să convoace, în disperare de cauză, o reuniune cu (i)responsabilii pentru PNRR, luni - cu patru zile înainte de termenul limită, care e vinerea viitoare”, a mai transmis Mihai Tudose. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite