Mihai Tudose: De ce acceptă PNL experimentele criminale de la Ministerul Sănătăţii? Propunerea de ministru are forţa politică a 3% din voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Mihai Tudose. FOTO Facebook Tudose
Eurodeputatul Mihai Tudose. FOTO Facebook Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose a lansat un atac la adresa coaliţiei de guvernare pe tema noului nume propus pentru a prelua şefia Ministerului Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Guvernul „competenţilor” asimptomatici. Au pierit ieri 237 de români, record absolut de la începutul pandemiei. Dar România nu are încă ministru la Sănătate! Iar propunerea UsrPlus pentru cel mai important minister în acest moment este o persoană cu pregătire în endocrinologie fără vreun folos în pandemie şi forţa politică a 2078 de voturi (3,03%), căpătate în alegerile pentru Primăria Oradea... Şi foarte important: discipolă a lu’ diamantu Voiculescu-Vlăduţ-Omul-Legenda”, a scris pe pagina sa de Facebook Mihai Tudose. 

Europarlamentarul sugerează că Sănătatea ar fi trebuit să fie preluată de un demnitar care să aibă experienţă în gestionarea pandemiei. „De ce se gudură atunci, atât de jalnic, UsrPlus pe lângă PNL pentru a rămâne în braţe cu ministerul vital pentru ţară, dar pe care e evident că nu-l poate administra?  De ce, la rândul său, PNL acceptă experimentele criminale de la Ministerul Sănătăţii?  Sunt întrebări la care trebuie să răspundă comisia parlamentară pentru anchetarea gestionării pandemiei, comisie pe care o solicită, de trei săptămâni, PSD”, a completat Tudose. 

Social-democratul a venit cu mai multe exemple de explicaţii date de guvernanţi în alte state. „În Franţa, de exemplu, o comisie similară a prezentat în decembrie un prim raport, după şase luni de activitate. În Belgia şi în alte democraţii funcţionale din UE, au fost create, de asemenea, astfel de comisii de anchetă. Sau coronadictatura “competenţei” asimptomatice de la Palatul Victoria o fi în afara controlului parlamentar?!  Între timp, mor români... De care guvernanţii îşi bat joc şi după moarte, prin haosul - intenţionat şi manipulator? - al raportării deceselor de Covid”, a conchis Tudose. 

USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua conducerea acestei instituţii. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.  Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit unui comunicat de presă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite