Mihai Ghimpu: Tot ce mişcă în Republica Moldova e controlat de Plahotniuc. Igor Dodon e copilul politic al lui Plahotniuc. Dorin Chiortoacă are dosar politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu militează pentru unirea cu România
Mihai Ghimpu militează pentru unirea cu România

MIhai Ghimpu, fostul preşedinte interimar al Republicii Moldova, în prezent lider al Partidului Liberal de la Chişinău, va vorbi, la Adevărul Live, de la ora 11.00, despre relaţia dintre România şi Republica Moldova în era Dodon. Cum se va descurca Guvernul condus de Pavel Filip fără ajutorul financiar al UE? Cât de periculos este noul sistem electoral adoptat de Chişinău pentru democraţia moldovenească? 2018-centenarul unirii sau al dezbinării?

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări live emisiunea!

Despre cine controlează Republica Moldova

Bugetul şi relaţiile cu partenerii depinde de cine are Guvernul. Dodon nu are de-a face cu asta. Eu ştiu asta. Guvernul şi Parlamentul sunt controlate de Plahotniuc. Chiar şi unii judecători sunt controlaţi. Tot ce mişcă în Republcia Moldova e controlat de Plahotniuc. 

Începând cu luna aprilie-mai, domnul Plahotniuc a considerat că nu mai e nevoie de liberali, să nu mai ţină cont de Comisia de la Veneţia. Cu toate că i-au atras atenţia principalele grupuri liberale. Noi am avut o mare încredere în avans, înainte de a fi furat miliardul. Problema cheie e că noi avem o Justiţie selectivă şi părtinitoare. 

Despre orientarea lui Plahotniuc

Dodon e copilul politic al lui Plahotniuc. El l-a scos de la comunişti. S-a gândit că e bine să fie un joc duplicitar: şi cu estul, şi cu vestul. Noi am mai văzut jocul ăsta. Dodon joacă cu Rusia, dar ruşii nu sunt proşti. PD, în frunte cu Plahotniuc, e cu europenii. 

Despre reţinerea lui Dorin Chirtoacă

E un dosar politic. Deja e la al doilea dosar. Toate au venit după ce am refuzat să susţinem votul uninominal. S-a trecut la arestări. Mai întâi ministrul de Transporturi, apoi primarul general al Chişinăului. Probe nu au. Ei au un certificat de urbanism, semnat de trei persoane.  Dorin Chirtoacă a pus semnătură doar pe marginea foii că a luat la cunoştinţă documentul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite