Mihai Fifor neagă faptul că ar fi probleme legate de achiziţionarea de rachete Patriot

Mihai Fifor neagă faptul că ar fi probleme legate de achiziţionarea de rachete Patriot

Ministrul Apărării, Mihai Fifor. FOTO Inquam Photos

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, dă asigurări că sistemul Patriot va fi achiziţionat până la sfârşitul anului. Precizarea lui Fifor vine după ce senatorii PSD şi ALDE din Comisia de apărare au lipsit de la şedinţa unde proiectul referitor la achiziţia sistemului de rachete ar fi trebuit să primească un aviz.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legat de programele de înzestrare ale armatei, dintre care Patriot este poate cel mai important de anul acesta, pot să vă spun cu toată răspunderea că programul se derulează aşa cum trebuie, până la finele anului vom încheia acest program şi vom achiziţiona acest sistem aşa cum ne-am propus.”, a spus mihai Fifor, într-o intervenţie la Antena 3.
 
Ministrul Apărării susţine că cei 2% vor fi cheltuiţi „fără niciun fel de problemă” până la sfârşitul anului 2017. Acesta le-a găsit o scuză şi colegilor care nu s-au prezentat la şedinţa unde proiectul referitor la achiziţia sistemului de rachete ar fi putut să primească un aviz
 
„Se întâmplă câteodată la comisii să nu existe cvorum, dar de la a încerca să o ducem de PSD-ALDE de acest lucru şi ceea ce se întâmplă, mai mult, să speculăm că PSD sau ALDE nu ar dori ca acest program să se deruleze cum trebuie mi se pare deja prea mult. Eu vă spun încă o dată cu toată răspunderea că programul va fi finalizat până la finele anului şi din cei 2%, 40% alocaţi înzestrării armatei, vor fi cheltuiţi exact cum ne-am propus. În ceea ce ne priveşte, eu zic că sunt în grafic. Sunt proceduri care se derulează într-un anume ritm. Eu zic că săptămâna viitoare vom vota în plenul Senatului acest proiect de lege, urmând să plece imediat la Camera Deputaţilor şi cred că, cel mai târziu, cealaltă săptămână, vom avea proiectul de lege promulgat şi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să putem să semnăm scrisoarea de acceptare pe care o facem în această tranzacţie de la Guvern la Guvern. De îndată ce acest acord va fi semnat vom putea face şi plata către guvernul american.”, a mai spus ministrul Apărării

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările