Mihai Fifor, întrevedere cu secretarul american al Apărării

Mihai Fifor, întrevedere cu secretarul american al Apărării

Ministrul Apărării, Mihai Fifor. FOTO Inquam Photos

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a avut, miercuri, o întrevedere cu omologul său american, James Mattis, în contextul reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO, care are loc la Bruxelles, miercuri şi joi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi miniştri ai Apărării au discutat pe tema priorităţilor strategice ale cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii (SUA) în domeniul securităţii şi apărării, evoluţiilor situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, precum şi a implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia privind întărirea posturii de descurajare şi apărare a NATO, continuând astfel dialogul iniţiat în luna septembrie la Washington.
 
În ceea ce priveşte Parteneriatul strategic cu SUA, ministrul Apărării din România şi secretarul american al Apărării au discutat despre oportunităţile de întărire a cooperării bilaterale în scopul consolidării prezenţei înaintate a Alianţei pe flancul estic şi al unei abordări unitare a acesteia, cu accent pe participarea SUA la iniţiativele din regiunea Mării Negre.
 
'Reiterând faptul că România rămâne un partener solid, predictibil şi de încredere al SUA, Mihai Fifor a subliniat semnificaţia angajamentului SUA în regiune şi importanţa contribuţiei sale la implementarea prezenţei aliate adaptate la Marea Neagră', se precizează în comunicatul MApN.
 
De asemenea, un subiect important pe agenda discuţiilor a fost cooperarea dintre forţele armate ale României şi SUA în Afganistan, în cadrul misiunii NATO 'Resolute Support'. Ministrul Fifor a arătat că România îşi respectă angajamentul de a continua participarea semnificativă la această misiune şi de a contribui, astfel, la securitatea şi stabilitatea Afganistanului.
 
Mihai Fifor a subliniat că întâlnirea cu omologul său american „este o dovadă clară a excelentelor relaţii de colaborare pe care am reuşit să le intensificăm în acest an cu SUA“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările