Mihai Fifor a intrat oficial în cursa internă PSD pentru prezidenţiale cu un atac la Iohannis: A fost singurul şef de stat care a blocat bugetul propriei ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce duminică seară anunţa că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă, o zi mai târziu purtătorul de cuvânt al PSD Mihai Fifor a scris pe Facebook că se înscrie în cursa internă a partidului pentru rolul de candidat. În anunţul său acesta a lansat un atac la Klaus Iohannis, pe care îl acuză că „a promovat atacurile la persoană şi a coborât limbajul politic la cel mai scăzut nivel”.

„Am luat decizia de a mă înscrie în competiţia pentru candidatura la Preşedinţia României din partea PSD. Pentru că România are nevoie de consens, de constructie si de dialog. Trebuie să ieşim din această stare nebună de conflict, de dezbinare, de răfuială permanentă”, a scris Mihai Fifor.

Mai departe, purtătorul de cuvânt a lansat un atac asupra preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că este singurul şef de stat care a blocat bugetul propriei ţări şi că a „semănat ură şi discordie”.


„Actualul preşedinte şi-a ratat complet rolul de mediator şi de integrator. A devenit el însuşi principalul purtător al mesajului de ură socială, a aplaudat injuriile, a promovat atacurile la persoană şi a coborât limbajul politic la cel mai scăzut nivel. Pentru că România are nevoie de un lider care să îi faciliteze parcursul. Din dorinta sa obsesiva de a lovi în PSD, Klaus Iohannis a fost singurul şef de stat din UE care spus că ţara sa nu merită să conducă Europa. A fost singurul şef de stat care a blocat bugetul propriei ţări. A blocat Parlamentul şi Guvernul în demersuri benefice pentru români.

Pentru că România are nevoie de onestitate. După ce a semănat ură şi discordie, domnul Iohannis a venit să propună un simulacru de consens politic, fiind însă incapabil să discute măcar propunerile de bun-simţ ale PSD pentru construcţia unui acord politic de care România are atâta nevoie”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor.

La final, Fifor a scris şi motivele pentru care ar fi un bun candidat, printre acestea regăsindu-se dorinţa de a „reînvia sentimentul de unitate naţional”.

„Ştiu că România poate şi are nevoie de mai bine. Vreau să fiu cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor, din tara sau de oriunde ii va fi purtat viata, care să reînvie sentimentul de unitate naţională, de demnitate si de onoare. Vreau să fiu un preşedinte care să unească, care să readucă bunul-simţ şi decenţa în politica românească. Vreau să fiu un preşedinte care să construiască, care să strângă la un loc energiile acestei naţiuni”, a conchis Fifor.

Vezi şi: Mihai Fifor: Mă gândesc foarte serios la să candidez la preşedinţie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite