Mihai Şora, după victoria PSD: Urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne şi sincope

Mihai Şora, după victoria PSD: Urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne şi sincope

Mihai Şora

Filosoful Mihai Şora a comentat sarcastic, pe Facebook, victoria zdrobitoare obţinută de PSD la alegerile parlamentare de duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„– A venit apa caldă?
– A venit, da’ e rece.

Dragi prieteni,
urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne şi sincope.
În patru ani se pot întâmpla multe. Nu ştiu dacă voi mai fi aici, nici dacă voi mai apuca vreodată să merg la vot. Însă nu voi înceta să spun că absenteismul înseamnă, după mine, iresponsabilitate civică: poţi să desenezi o maimuţică pe buletinul de vot, să pui ştampila pe fiecare candidat sau pe niciunul, să-i tai pe toţi cu X-uri mari şi apăsate! După cum poţi vota candidatul ales de tine, cu bună credinţă şi în cunoştinţă de cauză. Trebuie, adică, să mergi până la secţia de votare, să intri în cabina aceea şi să te exprimi. Modul în care decizi să votezi ţine de inteligenţa, de profunzimea sau de simplitatea gândirii tale: – în orice caz, participând. Pentru că democraţia înseamnă p a r t i c i p a r e, nu pasivitate; nici lene, indiferenţă sau dispreţ faţă de îndatoririle pe care le ai ca cetăţean cu drepturi depline, egale cu ale semenilor tăi. Dacă e luni, dragii mei, urmează patru ani grei“, a scris Mihai Şora pe Facebook. 

Partidul condus de Liviu Dragnea a câştigat alegerile parlamentare, cu un scor de 45%, după cum arată primele estimări. Victoria detaşată a PSD vine însă pe fondul absenţei imense de la urne: doar 39,49% din români au mers la vot, aproape cea mai mică prezenţă la urne de după Revoluţie.

 

ALDE Tăriceanu şi Constantin, în cărţi pentru Parlament 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările