Mihaela Forgaciu şi Octavian Bădescu, propunerile Mişcării Liberale pentru Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Forgaciu şi Octavian Bădescu sunt posibilii pentru Bucureşti ai Mişcării Liberale, aceştia militând, potrivit programului formaţiunii, pentru reducerea implicării statului în economie şi societate.

Liderul Mişcării Liberale, Horaţiu Buzatu,  a avansat doouă nume care s-ar putea regăsi în cursa pentru Primăria Generală.

 „Atat Mihaela Forgaciu cât şi Octavian Badescu sau un alt nume reprezentativ provenit din mediul antreprenorial sau managerial ar fi candidaturi foarte ofertante pentru Bucureşti. Sunt convins că oricare dintre cei doi ar deveni unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut Bucureştiul de-a lungul istoriei şi ar candida că independenţi susţinuţi de Mişcarea Liberală, întrucât calitatea nu este certificata prin carnete de partid”, a declarat preşedintele Mişcării Liberale şi candidat la Primăria Craiovei, Horaţiu Buzatu, citat de revistabiz.ro.

După această declaraţie, unul dintre candidaţi a reacţionat şi a vorbit despre provocarea reprezentată de Primăria Capitalei, oricare ar fi candidatul desemnat. 

 „În opinia noastră, bucureştenii au cel mai mult nevoie la conducerea Primăriei de un om care are abilităţi manageriale demonstrate, de preferat cu un CV impresionant, de o persoană care a performat în mediul privat, cu o etică şi cu o autoritate profesională indiscutabile şi aici mediul de business oferă suficienţe exemple relevante. Societatea dovedeşte că are resurse: există un exemplu la Târgu Mureş, altul la Craiova, şi este încurajator că din ce în ce mai mulţi oameni din mediul de business, incluzându-mă şi pe mine, iau în considerare să îşi asume responsabilităţi şi pe acest plan. Sper să reuşim – şi se pare că o facem – să atragem şi alţi oameni de valoare în acest necesar proiect de implicare socială până la urmă – candidatură pentru structurile administraţiei locale”, a declarat Octavian Badescu,coordonatorul organizaţiei din Bucureşti a Mişcării Liberale, într-un comunicat de presă. 

 „Noua noastră formaţiune, fie la nivel individual, fie într-o coaliţie a forţelor politice noi, ar fi onorata să susţină, cu toate resursele, candidaţi independenţi relevanţi în luptă pentru Primăria Capitalei, unde vorbim de administraţie, nu de politică. Nume precum Mihaela Forgaciu sau poate Mihai Rohan, Dragoş Dinu sau Felix Pătrăşcanu, astfel de exemple de nume cu rezonanţă ar putea reprezenta, în opinia mea, o alternativă credibilă şi extrem de consistenţă pentru administrarea Bucureştiului, la nivel de primari sau de consilieri. Cu toate că, la acest moment, nu sunt luate deciziile, întrucât sunt mai mulţi factori în discuţie, pot spune că în următoarele săptămâni vom definitivă toate candidaturile, atât pentru consilii, cât şi pentru primăriile de sector şi că în prezent există o doză foarte mare de probabilitate ca un reprezentant cât mai relevant al mediului de afaceri să fie candidatul susţinut de către Mişcarea Liberală la Primăria Municipiului Bucuresti”, susţine aceeaşi sursă. 

Corordonatorului Mişcării Liberale pe Bucureşti, societatea are nevoie de forţe proaspete la nivelul implicării administrativ-politice. „Este imperios necesar pentru România, nu doar pentru Bucureşti, că anul electoral 2016 să aducă în prim-plan oameni şi formaţiuni noi sau o coaliţie a forţelor politice noi, alternative de o calitate superioară la actuală clasă politică. În plus, o înfrângere în alegeri ar forţă vechile partide să se reformeze şi asta nu poate fi decât benefic pentru societatea românească, iar primul semnal vor fi alegerile locale, cu precădere cele din Bucureşti; implicit câştigarea lor de către oameni oneşti şi competenţi este decisivă pentru România. Calitatea oamenilor care vor fi aleşi în Consiliul General şi în consiliile de sector este extrem de importantă şi, dacă reuşim să contribuim cu oameni logici, constructivi, pregătiţi, care ştiu să interpreteze calitatea unui proiect şi care nu pot fi cumpăraţi, cred că şi Primarii aleşi vor fi nevoiţi să-şi ridice ştachetă, iar, dacă nu o fac, importantă lor va fi oricum atenuată, iniţiativele pot fi filtrate. Este nevoie să aducem un văl de pragmatism şi eficientă în această arie politico-administrativă care ne impacteaza, totuşi, în mare măsura”, a adăugat Octavian Badescu. 

Partidul Mişcarea Liberală propune un nou proiect politic, având la bază reducerea rolului statului ȋn economie şi în societate, concomitent cu extinderea libertăţii şi responsabilităţii individuale. De asemenea, Partidul Mişcarea Liberală militează pentru un stat cu un apărat administrativ mai mic, dar mai puternic, capabil să-şi asume şi să ȋndeplineasca mai bine funcţiile sale esenţiale. 

  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite