Michel Barnier, negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, se întâlneşte azi cu Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se va întâlni astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis şi mai apoi cu premierul Viorica Dăncilă, în contextul în care şansele unui Brexit fără acord sunt din ce în ce mai mari.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele îl va primi pe negociatorul-şef la Palatul Cotroceni de la ora 15.00.

Pai târziu, de la 16.00, agenda Executivului precizează că Michel Barnier se va întâlni şi cu premierul României, Viorica Dăncilă.

Vizita lui Michel Barnieri vine şi în contextul în care marţi seara, Camera Comunelor a respins Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, negociat de Theresa May cu oficialii de la Bruxelles.

O zi mai târziu, deputaţii britanici au respins, cu un scor foarte strâns, opţiunea unei ieşiri din UE fără acord. Chiar şi aşa, riscul unei despărţiri abrute, (n.red.: programată pe 29 martie) creşte din în ce mai mult, în condiţiile în care oficialii de la Londra nu reuşesc să ajungă la o înţelegere cu Bruxellesul.

Joi, deputaţii britanici se vor pronunţa într-un nou vot asupra uneri cereri de amânare „limitată” a Brexitului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite