Mica remaniere: PDL îşi “execută” oamenii din eşalonul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL a pregătit în ultimele două luni o "curăţenie" generală printre propriii secretari de stat şi şefi de agenţii guvernamentale şi acum e gata să-şi schimbe oamenii neperformanţi din Guvern.

Până la îndelung-vehiculata schimbare a unor miniştri ai cabinetului Boc, PDL îşi face mica remaniere: schimbări interne în partid, bazate pe evaluări şi audieri ale unei Comisii special înfiinţată în acest sens, Comisia de Evaluare a Numirilor în Funcţii Publice.

Contactat de "Adevărul", secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a explicat care a fost activitatea comisiei şi care au fost criteriile de „periere" a propriilor membri.

"Comisia de evaluare a fost înfiinţată în vară. E vorba de o decizie internă a partidului şi vizează doar membrii PDL. Obiectivul ei a fost să analizeze activitatea profesională şi morală a secretarilor de stat şi a şefilor de agenţii guvernamentale. Criteriile principale sunt: în ce măsură au respectat programul de guvernare şi dacă şi-au îndeplinit obligaţiile portofoliilor", a declarat Oltean.

"Audierile au fost făcute în lunile august şi septembrie. Am vizat implicarea fiecăruia, cum s-a reflectat în mass-media activitatea depusă de fiecare secretar de stat, dacă a primit aprecieri pozitive sau negative, cum au colaborat cu celelalte instituţii, ministere şi agenţii", a continuat secretarul general al PDL.

Potrivit lui Oltean, au fost audiaţi "aproximativ 50-60" de pedelişti şi constatările vor fi prezentate conducerii partidului în cel mai scurt timp posibil de către liderul Comisiei, Gheorghe Flutur.

Secretarul general al PDL nu a dorit să spună nici cine o să fie schimbat, nici cine a executat cum trebuie ordinele partidului şi cerinţele postului.

Raportul va fi prezentat premierului Emil Boc, împreună cu noile propuneri pentru posturile vacante.

PDL a decis duminică seara, la Vila Lac 1, ca remanierea Guvernului să fie tranşată de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

Întrebat când şi dacă se va face remaniere, preşedintele Traian Băsescu declara, la 23 septembrie, într-o emisiune televizată, că "sunt convins că la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie făcută o remaniere".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite