Metastaza penalilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
nicusor dan

Ieri, strategii luminaţi ai USR PLUS au decis blocarea bugetului Primăriei Bucureşti pentru că s-au încordat iarăşi muşchii, nervii şi orgoliile. Săptămâna trecută, consilierii PNL Sector 1 au blocat bugetul Primăriei Sector 1, întrucât primarul Clotilde Armand nu discută transparent cu partenerii de coaliţie, pe care i-a făcut în prealabil mafioţi, corupţi şi altele, apoi le-a cerut votul.

Tot ieri, consilierii PNL au deblocat situaţia la Sectorul 1, aşa că va urma deblocarea şi la PMB, dar nimic nu se poate fără puţin show şi jocuri de culise.

Marele ”strateg” Claudiu Năsui a ameninţat consilierii USR PLUS că cei care nu vor bloca bugetul Primăriei Generale vor fi excluşi din partid. Aşa a decis partidul, să îl asimileze pe fondatorul USR cu PNL, să arăte ”pisica”. Jocuri politice de mare nivel intelectual şi politic, pe malul Dâmboviţei. Nicuşor Dan iese şi clarifică că timp de şase săptămâni, bugetul propus de PMB a fost discutat în coaliţie, în comisii şi comitete, negociat, amendat şi iarăşi discutat, deci nu era nimic netransparent sau neclar, iar ceea ce ar fi fost s-ar fi putut discuta înainte de şedinţa în care era pe ordinea de zi adoptarea bugetului. Cum prin USR PLUS au mai rămas şi oameni cu coloană vertebrală, iese şi Ana Ciceală, consilier USR PLUS, care susţine afirmaţiile lui Nicuşor Dan şi clarifică, şi ea: ” "Consider că acest buget a fost dezbătut, am formulat amendamente pe care le voi susţine şi în plen şi sunt pentru votul acestui buget, chiar dacă majoritatea din Birourile Municipale reunite USR PLUS Bucureşti şi dintre consilierii generali sunt se pare împotrivă”.”Mă aştept ca toată lumea să-şi respecte jurământul făcut în urmă cu şase luni şi anume să-şi îndeplinească mandatul, gândindu-se la binele locuitorilor municipiului Bucureşti”.

Evident, decizia ”strategilor” USR PLUS nu avea nicio legătură cu bugetul, ci era încă un pretext pentru a arăta PNL că şi ei pot juca dur: blocaţi bugetul colegei Clotilde Armand, îl blocăm şi noi pe al vostru, sîc! Nicio grijă, nicio preocupare şi nicio aplecare pentru interesul cetăţenilor şi soarta bucureştenilor, unii dintre ei blocaţi în situaţii îngrozitoare, care aşteptau o rezolvare prin alocare unor sume cu ajutorul cărora se pot găsi soluţii. Pretextul blocajului a fost un aşa-zis drept de semnătură pentru viceprimarul PLUS, care nu are nicio bază legală pentru a cere să i se delege lui acest drept, dar dacă se poate găsi ceva cu care să negociem, ne agăţăm de orice. Zis şi făcut, mai ales că situaţia oferea un pretext deloc onorabil pentru Vlad Voiculescu să pară din nou politician, care impune decizii. În fapt, deciziile politice se iau în altă parte şi alt fel, de către alte persoane. Aşa am ajuns într-un moment istoric al USR PLUS: după ani de opoziţie furibundă şi lozinci, megafoane şi sloganuri despre ”ciuma roşie” şi ”fără penali”, ieri USR PLUS a votat cot la cot cu ”ciuma roşie” PSD împotriva partenerilor de coaliţie şi împotriva bucureştenilor, încercând să impună o regulă în afara legii, pentru PLUS. Să notăm ziua de 29 aprilie ca o zi a ruşinii în istoria acestui partid zbuciumat. Surprinzător, spre seară iese Dan Barna care, împrumutând stilul prezidenţial al lui Klaus Iohannis, ne anunţă că Bucureştiul va avea buget, să stăm liniştiţi, se va discuta şi se va rezolva. Poziţia lui Nicuşor Dan a fost însă fermă: fără condiţionalităţi fără legătură cu bugetul, cu alte cuvinte, fără clotildisme şi fără pluşisme, rezolvaţi-le intern şi, dacă sunteţi capabili, veniţi voi pe masă cu un buget şi discutăm. Şah-mat.

Situaţia bizară declanşată de PLUS nu este singulară numai în Bucureşti. Am primit textul de mai jos din Şimleu Silvaniei, unde localnicii s-au trezit cu un penal PSD sprijinit de PNL pentru Primărie, iar un altul, fost penelist, intrat în PLUS acum o lună, deci sprijinit şi promovat de PLUS, dl. Mihai Oprea împotriva candidatului USR. Pe scurt, fostul primar PNL din Şimleu Silvaniei, condamnat la închisoare, pleacă în detenţie, dar nu înainte de a-şi impune oamenii lui proprii în trei partide, adică tot el conduce, de oriunde ar fi, prin băieţii lui infiltraţi uşor în PNL, PSD şi PLUS. Cam ce încearcă să facă Vlad Voiculescu, prin viceprimarul Tomescu, în primăria municipiului Bucureşti, blocând bugetul şi  primarul ales, prin proxy, buna guvernare de la distanţă, prin marionete. Vă redau textul primit, mai jos. 

Autor invitat, sub anonimat

Sunt o minte curioasă şi îmi place să cred că această însuşire ne-a coborât, pe noi, oamenii, din pom. Asta m-a îndemnat să îmi aplec atenţia asupra localităţilor unde se vor organiza alegeri anticipate din motive de ... condamnare a foştilor primari. Şimleu Silvaniei, un oraş din Transilvania, judeţul Sălaj, fostul primar PNL este cercetat şi condamnat cu suspedare într-un dosar de corupţie. De ce Şimleu Silvaniei? Pentru că fostul primar este cuscru cu şeful DNA? Nu, asta am aflat-o după o mică cercetare. Pentru că a ajuns la mine un articol ce avea următorul titlu şocant:” OFICIAL! PNL-istul Romeo Sabou, candidatul PSD la Primăria Şimleu Silvaniei”. Adică, ar trebui să fie şocant un asemenea titlu. Am crezut că e o glumă de 1 aprilie, rătăcită, dar … nu, penelistul este candidatul PSD la primărie! Din articol înţeleg că e văr cu actualul viceprimar PNL, al cărui copil este candidat din partea PNL, tot la primărie! Două, trei click-uri şi … candidat din partea Alianţei USR-PLUS, adică ăia ce urlau că vor schimbare, alt penelist, Oprea Mihai. Asta are meritul că nu e văr cu ceilalţi, dacă asta ar fi un merit. Îl caut pe unul cu comentarii mai agresive, îl abordez şi … încep să înţeleg, atât cât să-mi lase o senzaţie de greaţă. Fostul edil, proaspăt condamnat pentru corupţie este pus director la o Asociaţie Regională, unde, practic va gestiona mult mai mulţi bani decât în calitate de primar. Condamnarea a fost de fapt un examen de promovare? Îmi spunea omul, cu năduf, că s-a şi lăudat cu această promovare, ca o culme a dispreţului pentru cinste. A fost votat de o adunătură de primari, de toate culorile politice, nu s-a opus nici unul nesimţirii. Este ilegală numirea, deoarece o persoană incompatibilă cu funcţia de primar, adică de reprezentant al oraşului, nu poate fi numit ca reprezentant al unei asociaţii formată din mai multe primarii.

Stau şi mă gândesc ce oameni or fi în acel oraş. Într-un oraş se presupune că nivelul intelectual este mai ridicat, însă aici, ori că este o excepţie, ori că nivelul corupţiei este extrem. Căderea “dictatorului”, “sultanului”, “împăratului”, după cum era poreclit, a fost un semnal pentru oamenii lui să se împrăştie, aşa ca metastaza într-un organism bolnav, să nu lase şanse schimbării. Mai sunt lucruri de ascuns? Mai sunt treburi jmechere neterminate? Un oraş blazat, unde morala nu are ce căuta?

bucuresti
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite