Mesca si Neacsu si-au facut partid nou

Unul din cele doua partide nou infiintate care a depus cerere de inscriere potrivit noilor reglementari este Partidul Socialist Unit. In frunte se afla un tandem de-acum faimos, deputatii Sever Mesca


Unul din cele doua partide nou infiintate care a depus cerere de inscriere potrivit noilor reglementari este Partidul Socialist Unit. In frunte se afla un tandem de-acum faimos, deputatii Sever Mesca (presedinte) si Ilie Neacsu (presedinte executiv). Cu totul surprinzator pentru o formatiune ce are doar un semestru de viata, la tribunal a fost depusa o lista cu peste 44.000 de semnaturi. Evolutia politica a celor doi dupa parasirea PRM a fost una neprevazuta. Se credea o vreme ca se vor indrepta spre PSD, dar, pana la urma, n-au facut-o, pentru ca, ziceau cei doi, formatiunea politica de la putere a cam carmit-o spre dreapta si, oricum, era prea mare pentru a se interesa de niste nou veniti. Surprizele nu s-au oprit aici. Mesca si cu Neacsu s-au inscris in Partidul Socialist Roman, unul din atatea partidulete existente inca pe esichierul politic. Cei doi promiteau insa sa-l faca mare, visand la 60.000 de membri si la 10-12 parlamentari, care insa n-au mai venit. Dupa nici trei luni, Mesca si Neacsu au ajuns iarasi sub lupa ziarelor. Primul (care era presedinte), cel de-al doilea (sef al Departamentului Organizatoric) si prim-vicepresedintele Ilie Voicu au declarat razboi altor 3 lideri (Orleanu, Amuza, Viorel), acuzandu-i ca au pus la cale "vanzarea" Partidului Socialist Roman catre un dubios om de afaceri, Vezure Niculae. In urma scandalului care s-a iscat - la un moment dat, s-a ajuns ca sediul partidului sa fie pus sub paza militarizata - Mesca si Neacsu au decis ca nu se mai poate supravietui sub aceeasi umbrela. S-au hotarat sa formeze un nou partid, sus-amintitul PSU. Ilie Neacsu ne declara ca il bucura fuziunea PSD - PSM - PSRN, pentru ca astfel a fost lasat liber culoarul de stanga, ocupat pana acum de socialistii lui Sasu. Nu este exclus ca o parte dintre cei ce n-au agreat acest act sa se indrepte spre PSU; Ilie Neacsu adauga ca Romania este singura tara fosta comunista in care socialistii nu sunt reprezentati in Parlament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: