Mesajul lui Titus Corlăţean către cetăţenii moldoveni: „Bine aţi venit în România! Bine aţi revenit în Europa!”

Mesajul lui Titus
Corlăţean către cetăţenii moldoveni: „Bine aţi venit în România! Bine aţi revenit în
Europa!”

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean. FOTO: David Muntean

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean i-a felicitat pe cetăţenii din Republica Moldova, urându-le, „Bine aţi venit în România! Bine aţi revenit în Europa!”, dat fiind că începând de luni aceştia vor putea circula fără vize în Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Doresc să adresez felicitări autorităţilor de la Chişinău pentru această reuşită excepţională, obţinută la capătul a patru ani de eforturi şi de reforme intense, desfăşurate nu întotdeauna în circumstanţe externe prielnice, dar promovate în fiecare clipă cu perseverenţă şi curaj. Este, de asemenea, un succes care se datorează fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, societăţii de peste Prut în ansamblul său, care a înţeles că numai integrarea europeană poate aduce împlinirea aşteptărilor de libertate, prosperitate şi demnitate”, a declarat liderul diplomaţiei, potrivit unui comunicat al MAE.

Titus Corlăţean a subliniat că liberalizarea vizelor este „o probă concretă, profund simbolică, dar şi extrem de convingătoare, a beneficiilor pe care le aduce integrarea europeană”. Totodată, oficialul român a reamintit momentul în care românii au putut călători liber în UE, fiind convins că şi moldovenii vor resimţi aceeaşi bucurie.

„Avem încă proaspăt în amintire momentul simbolic în care cetăţenii României au putut călători liber în spaţiul Uniunii Europene, în 2002. Sunt convins că, în zilele şi săptămânile care vor urma, cetăţenii Republicii Moldova vor resimţi aceeaşi bucurie şi emoţie, precum şi acelaşi sentiment al revenirii în casa noastră comună, Europa, pe care românii din dreapta Prutului le-au trăit atunci”, a adăugat ministrul de Externe român.

„Bine aţi venit în România! Bine aţi revenit în Europa!”, a fost mesajul de final al şefului diplomaţiei de la Bucureşti.

Parlamentul European şi Consiliul au luat, la 3 aprilie, decizia finală privind includerea Republicii Moldova pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Spaţiul Schengen, începând cu 28 aprilie, conform unui comunicat al CE.

Decizia a fost publicată în Jurnalul Oficial, la 8 aprilie. „Până la sfârşitul lunii, cetăţenii moldoveni cu paşaport biometric nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Spaţiul Schengen pentru perioade scurte de timp. Aceasta este o mare realizare şi începutul unui nou capitol în relaţiile noastre”, a declarat comisarul pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström.

De eliminarea vizelor vor beneficia doar cetăţenii moldoveni care deţin un paşaport biometric.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: