Ce mesaj a dat Ponta înaintea votului din Senat pentru arestarea lui Şova şi Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta îi acuză pe liberali că folosesc ideea de Justiţie doar în scop politic şi aduc aminte doar de cazurile din PSD, Dan Şova şi Darius Vâlcov, uitând de liberalul Teodor Nicolescu, pentru care DNA cere, de asemenea, arestarea sa. Victor Ponta spune că PSD nu va bloca acţiunile Justiţiei pentru că Şova şi Vâlcov pot fi cercetaţi şi în libertate, nu doar în arest, aşa cum cer procurorii DNA.

"Poziţia mea şi a PSD este aceea de a nu bloca acţiunile Justiţiei! Şi, indiferent de votul de azi al Parlamentului, TOŢI cei trei parlamentari în cauză POT fi trimişi de procurori în faţa judecătorilor (în libertate sau în stare de arest) pentru a se stabili dacă sunt vinovaţi sau nu!", a scris Ponta, pe Facebook. 

Premierul îi acuză pe liberali de ipocrizie atunci când vine vorba de ideea de Justiţie. "Constat cu mare dezamăgire că voturile de azi din Senat şi Camera Deputaţilor privind cereri de arestare preventivă au fost total deturnate de PNL şi propaganda basistă într-o bătălie pur politică (ideea de justiţie fiind total confiscată de câţiva lideri PNL, folosită doar politic şi demagogic, dovadă că ignoră total cazul deputatului PNL Nicolescu şi se refera doar la Senat)! Aceasta este realitatea juridică, restul este doar ipocrizie cu care PNL ne-a obisnuit încă din momentul 2013, când liderii lor au propus legea amnistiei, pentru ca apoi în public să se spele pe mâini ca Pilat din Pont! Orice suprapunere a bătăliei politice peste cauze din justiţie este profund greşită şi mă delimitez cu hotărâre de aşa ceva!", a mai spus Ponta. 

Senatorii vor supune, astăzi, la vot cererile DNA de reţinere şi arestare a senatorilor PSD Dan Şova, acuzat de complicitate la abuz în serviciu,  şi Darius Vâlcov, cercetat pentru trafic de influenţă.

De-a lungul ultimelor zile, Ponta, Dragnea şi Tăriceanu au transmis mesaje cu subînţeles senatorilor PSD în privinţa arestării lui Dan Şovaşi a lui Darus Vâlcov, parlamentarii găsit diverse stratageme pentru a trage de timp, iar senatorii PSD le-au găsit tot mai multe scuze celor doi, care, în final, au toate şansele să scape de mâna Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite