Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Congresul UDMR: Mi-aş dori să relansaţi cursa pentru cine propune pentru funcţii publice oameni cât mai integri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat participanţilor la Congresul UDMR un mesaj în care afirmă că apreciază dorinţa Uniunii de a deveni cea mai modernă organzaţie politică din România şi speră ca acest lucru să relanseze competiţia între partide pentru cine serveşte mai bine interesul cetăţenilor. Preşedintele salută decizia UDMR de a decide prin intermediul unui Congres direcţia politică pentru anii viitori.

"Toate partidele româneşti ar trebui să aibă o viziune, strategii, programe, politici publice pentru ţară, dar şi energie, hotărâre şi responsabilitate pentru a le pune în practică atunci când se află la putere. Sper ca exerciţiul dumneavoastră de astăzi să fie imitat şi de celelalte partide parlamentare. V-aţi propus să construiţi cea mai performantă şi modernă organizaţie politică din România şi vă doresc să reuşiţi. Şi mi-aş dori ca şi celelalte partide politice să intre în această competiţie de a deveni cu adevărat reprezentative, moderne şi performante. Mi-aş dori să relansaţi astfel cursa pentru cine serveşte cât mai bine interesul public şi interesul cetăţenilor, o cursă pentru cine propune pentru funcţii publice oameni cât mai integri, mai profesionişti şi mai dedicaţi ţării şi comunităţilor lor”, se arată în mesajul prezentat delegaţilor de la Congres de către consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan.

Şeful statului a elogiat contribuţia UDMR la consolidarea democraţiei româneşti şi promovarea toleranţei. ”UDMR a reprezentat cu succes de-a lungul acestor ani comunitatea maghiară, participând în acelaşi timp la guvernare alături de toate partidele importante ale României. Prezenţa în Parlament şi colaborarea cu celelalte forţe politice au condus, de la Revoluţie încoace, atât la promovarea intereselor maghiarilor din România, cât şi la consolidarea democratică şi la integrarea euro-atlantică a ţării noastre”, susţine Iohannis.

El a amintit şi faptul că sunt domenii în care România a progresat puţin în perioada postrevoluţionară, precum reforma administraţiei publice, descentralizarea, infrastructura şi renaşterea satului. ”Ştiu că ce este valabil în Suceava, este valabil şi în Covasna, Harghita, Mureş, Sălaj, Bihor, Satu Mare, şi în Teleorman, Olt, Dâmboviţa sau Brăila. Este un crez pe care îl voi repeta mereu, apăsat, şi în baza lui vă invit  să ne implicăm cu toţii într-un efort comun pentru a contura viitorul României şi a schimba faţa comunităţilor în care trăim”, a mai afirmat Iohannis.

Peste 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi participă la Congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, care are loc sâmbătă la Zalău. Congresul UDMR a fost convocat pentru a modifica statutul Uniunii şi pentru a decide politicile strategice pe care le va urma formaţiunea în următorii doi ani.

Congresul UDMR se va desfăşura de la ora 10.00, în Sala Sporturilor din Zalău, fiind aşteptaţi peste 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a prezentat delegaţilor mesajul de deschidere a lucrărilor, raportul politic de activitate şi documentul strategic care va fi supus aprobării Congresului. În cadrul lucrărilor, vor lua cuvântul invitaţii şi preşedinţii structurilor centrale ale Uniunii.

Totodată, va fi supus votului şi un proiect de modificare a Statutului formaţiunii. Cea mai importantă modificare este introducerea unei cote obligatorii de 15% de reprezentare a femeilor în structurile judeţene şi centrale ale UDMR. În momentul de faţă, 18% dintre deputaţii Uniunii sunt femei, însă niciuna nu este membră a grupului de la Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite