Mesajele politicienilor cu ocazia venirii Papei. Tăriceanu: Prilej de a pune capăt dezbinării din viaţa publică; Ponta: Suntem onoraţi şi fericiţi de această vizită

Mesajele politicienilor cu ocazia venirii Papei. Tăriceanu: Prilej de a pune capăt dezbinării din viaţa publică; Ponta: Suntem onoraţi şi fericiţi de această vizită

Papa Francis vizită în România FOTO Inquam Photos George Călin

Liderul ALDE, Călin-Popescu Tăricean, a afirmat vineri dimineaţă, cu ocazia vizitei Papei în România, că speră ca valorile pe care le reprezintă Papa Francisc să-i inspire pe toţi românii. Un mesaj similar a avut şi preşedintele Pro România, Victor Ponta, care a precizat că evenimentul reprezintă un moment istoric pentru ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urmă cu douăzeci de ani, prezenţa Sanctităţii Sale Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti ne-a făcut pe toţi să ne simţim mai uniţi, mai senini, mai mândri de identitatea şi de tradiţiile noastre creştine. De această dată, vom merge în pelerinaj împreună cu Papa Francisc de la Bucureşti la Iaşi şi de la Şumuleu Ciuc la Blaj. Cu ajutorul Papei, vom înţelege mai bine ceea ce ne ţine laolaltă ca români şi creştini, ne vom arăta recunoştinţa faţă de cei şapte episcopi martiri care, în timpul regimului comunist, au avut curajul să-şi mărturisească cu preţul vieţii credinţa în Hristos, în poporul român şi în libertatea conştiinţei”, a transmis Tăriceanu pe Facebook.
 
Liderul ALDE a mai subliniat că vizita Papei este şi un prilej de a „pune capăt dezbinării din viaţa noastră public” şi că speră ca momentul să lase urme durabile în societatea românească
 

Fostul premier Victor Ponta a subliniat şi el că vizita lui Papa Francisc este un moment istoric şi a povestit momentul în care a fost primit în audienţă la Vatican. Ponta a mărturisit că Papa l-a aşteptat cu un cadou după ce anterior aflase că în ziua respectivă era ziua de naştere a fiului acestuia.
 
„Vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc este cu adevărat un moment istoric pentru ţara noastră! Sanctitatea Sa este un simbol mondial, dar şi o personalitate cu adevărat remarcabilă - cu o empatie şi o abordare cu totul ieşită din comun (când am fost primit în audienţă a aflat din timp că era exact ziua de naştere a băiatului meu, Andrei, şi m-a aşteptat cu un cadou - ceea ce m-a emoţionat dincolo de cuvinte)”, a scris Ponta pe Facebook.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările