Mărţişoare politice de 1 martie. Zgonea a ieşit pe străzile din Bistriţa. PMP a pregătit „mărţişorul - merişor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Mişcarea Populară a pregătit mărţişoare pe care să le împartă oamenilor de 1 martie. Elena Udrea a muncit de zor la realizarea mărţişoarelor care a luat forma mărului verde, însemnul PMP. Din Italia, premierul Victor Ponta le transmite românilor să spere în continuare că lucrurile bune vor continua.

Deputatul PMP Elena Udrea a postat mai multe fotografii care o înfăţişează pe aceasta pregătind mărţişoare pentru 1 martie. Măţişoarele sunt de culoare verde şi în formă de măr, simbolul PMP.


 
Şi la PMP sector 1, reprezentanţii partidului, în funte cu fostul ministru Teodor Baconschi, au lucrat ieri până târziu la mărţişoare. „Plec să le ofer doamnelor şi domnişoarelor din sectorul 1 un mărţişor-merişor. Mie şi câtorva milioane de bărbaţi ne-a adus primăvara un fapt politic major: despărţirea celor doua jumătaţi malefice ale USL“, a scris Baconschi pe pagina sa de Facebook.

image
image


Zgonea a ales Bistriţa

În acelaşi timp, Valeriu Zgonea s-a dat jos din fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru a ieşi pe străzile Bistriţei.

„Sunt experimentat. Nu e o problemă cu mărţişoarele, am 23 de localităţi, 90 de sate, 94.000 de locuitori, între 1 şi 8 martie le fac. Sunt obişnuit cu o astfel de campanie şi îmi face plăcere. De 1 şi 8 Martie fiecare politician ar trebui să facă acest lucru, e un gest de normalitate şi nu văd nimic ieşit din comun“, a spus Valeriu Zgonea.

Alături de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, Zgonea nu a ratat nicio reprezentantă a sexului frumos din centrul istoric al Bistriţei.

„Nu vă cer nimic, vă doresc o primăvară frumoasă. E o plăcere să vă ofer un mărţişor“, le-a spus el celor pe care le-a întâlnit.

Premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială în Italia, le-a transmis românilor o urare de 1 martie. „Vă doresc o primăvară frumoasă, sub semnul unităţii şi al speranţei că toate lucrurile bune vor continua!, a fost mesajul lui Ponta de mărţişor.


FOTO Fcebook

Citeşte şi:

Urări de 1 martie. Ce mesaje şi felicitări poţi trimite în prima zi de primăvară

Pe lângă vestirea primăverii, 1 martie este un bun prilej pentru a le face urări celor dragi. Adevărul vă prezintă câteva idei de mesaje pe care le poţi trimite de ziua mărţişorului.

image

FOTO Mărţişorul: ce-a fost şi ce-a ajuns În vremurile vechi şi „încărcate” de tradiţie,  pe 1 Martie, mărţişorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui copiilor şi tinerilor. Astăzi, femeile se feresc să-şi mai pună în piept acest simbol al norocului şi al primăverii din cauza kitschului care a ajuns să reprezinte ideea de mărţişor.

FOTO Povestea mărţişorului. Cum am ajuns de la bănuţul prins odinioară la mâna copiilor la Iisus Hristos cu şnur alb-roşu Pe vremuri, în prima zi a primăverii, zi considerată ca având încărcătură magică, oamenii de la ţară prindeau la mâna copiilor un bănuţ cu fir de arnici alb şi roşu. Astăzi, firul alb şi roşu se prinde şi lângă broşe şi, mai nou, lângă icoane în miniatură.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite