Meleşcanu o apără pe Dăncilă: „Fără nicio exagerare, a comunicat foarte corect şi argumentat poziţia României în toate vizitele externe. Restul e cancan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, laudă prestaţiile Vioricăi Dăncilă din vizitele externe. Foto: Eduard Enea.
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, laudă prestaţiile Vioricăi Dăncilă din vizitele externe. Foto: Eduard Enea.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, într-un interviu pentru Adevărul Live, că premierul Viorica Dăncilă a comunicat „foarte corect şi argumentat” poziţia României, ori de câte ori a însoţit-o în vizitele externe, înlăturând astfel îndoielile criticilor care spun că prim-ministrul României ar fi depăşit în contextul în care ţara ar prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Şeful diplomaţiei româneşti, Teodor Meleşcanu, a lăudat prestaţia premierului Viorica Dăncilă din vizitele externe, precizând că „în vizitele în care a participat, premierul a comunicat foarte corect şi argumentat” interesele României.

„Eu am fost la câteva vizite. Vă spun fără niciun fel de exagerare, doamna Dăncilă întotdeauna a comunicat foarte corect şi argumentat poziţia României. Nu există nici cea mai mică îndoială. Restul e cancan. Vă asigur că acolo unde am fost prezent, comunicarea a fost extrem de corectă, clară şi deschisă a dorinţei României de dezvoltare cu statele respective. Din punctul meu de vedere este cel mai important lucru pe care trebuie să-l realizăm, o comunicare cât mai corectă. Mesajele pe care le-am promovat au fost acelea de a avea în discurs o unitate la nivel de instituţii”, a explicat ministrul Afacerilor Externe.

Una dintre cele mai recente şi mai scandaloase gafe ale premierului României a vizat politica externă. Viorica Dăncilă a confundat Podgorica, capitala statului Muntenegru, unde se afla în vizită, cu Pristina, capitala statului Kosovo, nerecunoscut de România. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite