Meleşcanu: Premierul Dăncilă nu mi-a reproşat nimic pentru votul din diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Meleşcanu susţine, într-un interviu pentru Digi24,  că nu va sancţiona pe nimeni pentru cozile din Diaspora, dar aşteaptă rezultatele anchetei interne. În plus, în cel mult o lună, condiţiile de vot ar putea fi schimbate prin lege.

Teodor Melescanu: „Nu am luat niciun moment în calcul acest lucru (demisia -n.r.). În calitate de ministru de externe am nişte obiective foarte importante, sigur şi alegerile sunt importante. Nu am crezut că e corect ca pentru o anumita problemă să renunţ la obiectivele mari. Sigur, dacă doamna prim-ministru, partidul meu, vor dori să mă înlocuiască, voi fi gata să ajut pe cel care va veni în locul meu.”

Digi24: Aţi avut discuţii cu premierul. Nu v-a cerut demisia. V-a reproşat ceva în legătură cu alegerile?

Teodor Melescanu: „Nu, niciodată, dimpotrivă, m-a încurajat să fac ancheta, să vedem cauzele reale şi apoi să putem să discutăm despre funcţionarea alegerilor în acest an.”

Teodor Meleşcanu: „Singura modalitate este să prelungim votul în Diaspora. Foarte simplu. Să fie o perioadă de şapte zile, de trei zile, care să permită oamenilor înainte de dată finală a încheierii alegerii să îşi exprime votul. Şi asta ar elimina cozile. E modalitatea pe care noi o vedem. Deci, practic la noi alegerile se ţin duminică. Deci cu câteva zile înainte, de luni de exemplu, comisiile de vot pot să stea la dispoziţia cetăţenilor care vin să voteze. Există o singură urnă, sigilată, unde se adună câte voturi vin. Din pct meu de vedere, în maxim o lună putem cu adevărat să venim cu o proprunere care să fie cât mai larg acceptată”, spus el pentru Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. Preşedintele a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot şi a spus că politic cei care au organizat prost alegerile trebuie să plătească cu funcţia.

Dăncilă, despre dezastrul de la votul din Diaspora: Au fost greşeli. Cei care sunt responsabili trebuie să plătească, dar nu vreau să iau decizii pripite

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite