Meleşcanu nu este de acord cu condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, se opune propunerii europene de suspendare sau reducere a alocărilor de fonduri europene pentru ţările care ameninţă statul de drept, scrie AFP.

„Dacă cineva îmi spune care sunt criteriile care definesc statul de drept, sunt gata să discut", a spus Meleşcanu, în interviul acordat luni seara agenţiei de presă. „Nu cred că o astfel de legătură ar trebui să existe”, a apreciat Meleşcanu, pentru care fondurile UE sunt "un element fundamental, pe care se bazează toată filosofia UE".

Parlamentul European a votat la jumătatea lui ianuarie, suspendarea sau reducerea plăţilor din fonduri europene pentru „guvernele care îngrădesc justiţia sau care nu luptă împotriva fraudei şi a corupţiei". Această propunere, lansată de Comisie, trebuie acum să facă obiectul negocierilor cu Consiliul Uniunii Europene.

Preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a asigurat că propunerea „nu vizează state membre în particular", dar Polonia, Ungaria şi România s-au simţit vizate, notează AFP.

„Sunt în favoarea unei continuări a dialogului" pentru a permite celor două ţări "să-şi prezinte argumentele şi să răspundă la argumentele celorlalţi", a afirmat Meleşcanu, referindu-se la situaţia Ungariei şi Poloniei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite