Meleşcanu are îndoieli cu privire la rechemarea lui George Maior. Ce a spus ministrul de Externe la sediul ONU din SUA

Meleşcanu are îndoieli cu privire la rechemarea lui George Maior. Ce a spus ministrul de Externe la sediul ONU din SUA

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Foto: Eduard Enea.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din SUA, că pentru ca procedura de rechemare a ambasadorului României în Statele Unite, George Maior, să se declanşeze ar trebui verificat „dacă există argumentele necesare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că în privinţa unei rechemări a ambasadorului român în SUA, George Maior, trebuie văzut dacă există argumentele necesare, însă a subliniat că nu punctul de vedere al Parlamentului nu poate fi ignorat în acest caz.

„Nu ne putem permite să ignorăm faptul că una dintre camerele importante ale Parlamentului a făcut o anumită recomandare privind rechemarea. Din punctul meu de vedere, va trebui să vedem dacă există într-adevăr argumentele necesare pentru a face acest lucru şi dacă da, o vom face şi dacă nu, nu o vom face”, a spus Meleşcanu, la sediul ONU.

Acesta a mai spus că, deşi nu a avut încă o întâlnire cu George Maior, o discuţie între cei doi ar putea avea loc la sfârşitul săptămânii. „Poate în week-end, dacă mai rămânem, să avem şansa să avem o discuţie", a spus Meleşcanu.

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat la începutul lunii septembrie că, din punctul său de vedere, rechemarea sa în ţară ar fi „o greşeală“,în condiţiile în care şi-a făcut datoria în Statele Unite. De asemenea, Maior a subliniat că el este unul singur, în timp ce de partea cealaltă este coaliţia aflată la putere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: