Megafoanele guvernării faţă în faţă cu două doamne din guvernul României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri seara am avut parte de un dublu spectacol. De un fel de teatru politic simultan. O reprezentaţie de cea mai proastă  calitate.  Două dintre megafoanele mediatice ale puterii PSD-ALDE au primit şi executat în cel mai penibil mod posibil ordinul de a lămuri, adică de „a aburi“ naţiunea în privinţa laptelui şi mierii care ar curge începând de la mijlocul acestei luni asupra medicilor şi personalului medical din România.

Oameni ale căror salarii au ajuns la cote absolut ameţitoare, iar dacă totuşi nu au ajuns de vină nu sunt proasta lege a salarizării unitare croită de mintea doamnei Olguţa ot Craiova, incompetenţa strigătoare la cer a guvernului condus de agramata doamnă Dăncilă Vasilica Viorica, ci înşişi angajaţii din sistem. Care nu înţeleg mărinimia guvernamentală şi nici ceea ce înseamnă aceea solidaritate. Doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, în cel mai pur stil comunistoid posibil, a mers până acolo încât a manipulat astfel încât să întărâte feluritele categorii de personal care îşi desfăşoară activitatea prin spitale.

Dar să ne aplecăm mai în detaliu asupra celor două spectacole dizgraţioase sus-menţionate. Primul s-a desfăşurat, cum altfel?, la TVR 1, în emisiunea România 9, acolo unde un Ionuţ Cristache răguşit, mic şi prăpădit, care, la un moment dat ne-a împărtăşit cât e de bolnav şi cu toate acestea vine la serviciu- omul ştie ce înseamnă misia precum personajele lui Caragiale,  iar misia îi impune să fie gureş nevoie mare- i-a convocat pe gorniştii Marius Pieleanu şi Val Vâlcu spre a o susţine şi a-i face galerie doamnei Lia Olguţa Vasilescu. Care a venit cu nişte fluturaşi de salariu (oare cum i-o fi obţinut, de unde, din ce spitale, cu concursul căror manageri puşi acolo de partid?) spre a demonstra cât şi cum au crescut salariile doctorilor din România. Care nu mai au nici un motiv nici să protesteze, nici să plece din România, ci doar să aplaude guvernul şi, eventual, chiar să se înscrie în PSD. Iar dacă protestează, intră în grevă, treaba lor! Pe hârtie treaba e rezolvată. Nu realitatea, nu ce spune INS este important pentru doamna ministru Olguţa Vasilescu. Şi nici pentru guvernul din care face parte.

Culmea e că aceiaşi fluturaşi au fost prezentaţi de Alessandra Stoicescu căreia, în absenţa lui Mihai Gâdea şi Mircea Badea, i-a fost transferată misiunea de a face să duduie fabrica de minciuni şi dezinfomare Antena 3 a famigliei Voiculescu. Duduia Sandra a avut-o invitată în studio pe doamna premier al României. Or, cum doamna prim-ministru este deja cunoscută/recunoscută pentru nenumăratele ei gafe, pentru incapacitatea cronică de  a formula trei fraze simple, de a argumenta într-o limbă română cât de cât corectă o idee simplă, de a citi fără poticneli şi nişte amărâte de cifre cu prezentarea fluturaşilor s-a autoînsărcinat însăşi slujbaşa famigliei Voiculescu. Nu, nici o mirare că fluturaşii  au fost aceiaşi, când faci propagandă tarifată, nu jurnalism nu prea se pune problema inventivităţii, a spiritului de fineţe. Pur şi simplu eşti plătit - fie la stat, fie la privat, fie la TVR, fie la Antene - să minţi, să dezinformezi, să încerci să duci de nas telespectatorii.

Dacă la Antena 3 totul a fost fix ca în romanţa Două viori cântă-n noapte ca două surori, adică teatru fără conflict, la TVR am avut parte de o discuţie de bodegă. Cu urlete, ţipete şi pupat Piaţa Endependenţi.

Cum oare să nu fi fost altfel când pretinsul moderator, fals jurnalist şi vechi băiat de mingi pe la trustul lui Felix Voiculescu, transferat în folosul dezinformării în ograda Televiziunii publice, vorbeşte ca în Obor, ca la mahala cu domle, recurge la garagaţa de maidan, se trage de şireturi cu invitaţii, selectaţi şi ei după riguroase criterii care, Doamne fereşte!, nu cumva să nu fie pe placul stăpânului Liviu Dragnea?

Ce am înţeles noi la finalul celor două programe lamentabile? Că trebuie să ne intre foarte bine-n cap că PSD e bun, că îşi îndeplineşte la virgulă programul de guvernare. Doar că realitatea din teren infirmă grav, şi tot la virgulă, minciuna de proporţii care înseamnă guvernarea PSD-ALDE.

P.S. Reamintesc şi pe această cale Serviciului de comunicare din SRTV (Televiziunii Române) că aştept detaliile promise de d-na Samaranda Vornicu referitoare la condiţiile juridice şi financiare în care instituţia a difuzat ruşinosul interviu luat de Ion Cristoiu fugarului Sebastian Ghiţă. Mai exact. Vreau să ştiu cum a fost plătită publicitatea făcută de Serviciul public de Televiziune cotidianului Evenimentul zilei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite