Medicul personal al premierului israelian este noul consilier al Vioricăi Dăncilă. Cum a ajuns un român în anturajul lui Benjamin Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Berkovits (dreapta) împreună cu familia Netanyahu
Familia Berkovits (dreapta) împreună cu familia Netanyahu

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcţia de consilier onorific pe Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu şi consul onorific al României în Israel. Specializat în pediatrie, Herman Berkovits a fost mai întâi medicul copilului lui Netanyahu, pe când actualul premier era adjunctul ministrului de Externe israelian. Soţia sa i-a învăţat pe copiii lui Netanyahu să cânte la pian.

Herman Berkovits a plecat din România în 1975 din cauza regimului Ceauşescu. Absolvent al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, specializarea pediatrie, Herman Berkovits şi-a clădit o carieră în Israel, devenind unul din cei mai recunoscuţi medici în ţara sa de adopţie.

Avem 18 ani de când era medic pediatru în Israel când Benjamin Netanyahu, adjunctul Ministerului de Externe la acea vreme, i-a propus să se ocupe de sănătatea celui de-al doilea fiu al său. Berkovits a reuşit să-i câştige încrederea lui Netanyahu, devenind medicul întregii familii.

După 24 de ani de când are grijă de sănătatea lui Benjamin Neanyahu, Herman Berkovits nu este doar medicul unuia dintre cei mai influenţi oameni ai Planetei, ci şi un foarte bun prieten de familie. "Noi, în România, am făcut o medicină puternică. Am devenit medic aici. Nu a fost uşor, dar cunoştinţele noastre sunt foarte bune. Eu îi tratez pe copii, pe soţie. Nu sunt numai medicul lor, ci sunt omul cel mai apropiat lor", a povestit Berkovits, în urmă cu doi ani, pentru Adevărul. 

Soţia medicului, Elisabeta Berkovits,  absolventă a Conservatorului din Cluj, a fost profesoara de pian a băieţilor lui Netanyahu. "Eu m-am născut în Maramureş, în Târgu-Lăpuş, iar soţia, la Tîrgu-Mureş. Ne-am cunoscut la Cluj. Am ales Israel pentru că sunt de origine evreu", a mai spus medicul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite