Meci istoric BOR – LGBT pe tema familiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmăresc cu interes meciul constituţional între cultele din România, unde BOR este majoritară şi liga LGBT, pe tema familiei şi a uniunilor gay. Fluierul de final îl va sufla Comisia parlamentară.

.La ora la care scriu, meciul este în plină desfăşurare. Mai întâi, domnul Tudor Chiuariu a tras un şut foarte puternic în mingea discriminărilor de orice fel,  inclusiv cele pe bază de orientare sexuală. Mingea a zburat cu asemenea viteză încât opiniile au fost imediat împărţite, funcţie de ce crede că a văzut fiecare.

Ligii LGBT i s-a părut că a văzut gol, punct înscris, dar domnul Chiuariu a reclamat out de poartă, pretextând că discriminările se referă la drepturi deja în funcţie, nu la cele care nu sunt prevăzute de lege. În plus, parlamentarul a afirmat că el susţine familia tradiţională.

Alţii au văzut corner deoarece este adevărat că în România nu există încă dreptul la uniuni LGBT. În schimb există în spaţiul Uniunii Europene acest drept, pe alocuri. Şi nu se ştie cum va încurca sau va descurca acest mic amănunt dilema între out de poartă şi corner.

Pentru a clarifica situaţia, BOR a venit cu un nou amendament, în care să se specifice clar când e gol şi când este out de poartă, chiar şi corner: familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Cum treaba este ambiguă şi încurcată, ca în majoritatea legilor româneşti care pot avea, la nevoie, portiţe de scăpare şi chichiţe avocăţeşti, Comisia parlamentară de arbitraj s-a reunit şi cu toţii aşteptăm fluierul final.

Fluier final

(HOTNEWS) ora 16:59 Articol adoptat Art.48.- (1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.

Remus Cernea: Romania nu ar trebuie sa fie pe lista tariilor homofobe
Crin Antonescu: Cred ca n-are legatura cu subiectul. Nu faceti presiuni, partidul nostru are alte obiceiuri, si ma refer la vot...

Deci cultele şi BOR au câştigat. Probabil LGBT aşteaptă revanşa.

UPDATE. Liga LGBT se va putea multumi cu mingea discriminării, pe care arbitrii le-au lăsat-o cadou după meci.Este un instrument extrem de util şi de binevenit într-o societate în care mulţi se cred dumnezeii celorlalţi.

Plus că, din câte observ, mai există două amendamente de care se poate bucura BOR(cultele)

a) a picat amendamentul care viza învăţământul religios,rămânând în vigoare textul actual din Constituţie, aşa cum a dorit BOR:

Articolul 32 (7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

b) s-a adoptat un nou amendament interesant

ora 15:15 Amendament adoptat Art.33.- (3) Statul trebuie sa asigure pastrarea identitatii spirituale, sprijinirea culturii nationale, stimularea artelor, protejarea si conservarea patrimoniului cultural, dezvoltarea creativitatii contemporane, promovarea valorilor culturale si artistice ale Romaniei in lume.

BOR a avut şi o minge trimisă în gol, la antrenamente.

ora 10:20 Amendament respins. Art.29.- (11) Statul recunoaste rolul special al Bisericii Ortodoxe Romane in istoria si viata poporului roman.

Totuşi, domnul Crin Antonescu a precizat că ideea acestui articol va fi inclusă într-un preambul, pentru că între timp s-a convenit ca această Constituţie revizuită să aibă, pentru prima dată, un astfel de preambul. (RTV)

UPDATE 2. Adevărul relatează că :"Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, că România va fi pusă pe lista ţărilor homofobe dacă amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constituţiei care defineşte căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi femeie va fi validat de plen şi de referendum."

Asta este. Unii nu ştiu să piardă şi ne sperie cu bau-baul lumii internaţionale. Adică eşti homofob dacă ai curajul să crezi că doi gay nu vor putea face niciodată o familie..Plus că, am aflat cu ocazia asta, răspunsul la întrebarea pe care Remus Cernea a tot ignorat-o când ne-am întâlnit: Dacă eu consider homosexualitatea o stare nefirească, conform Scripturii, sunt homofob?

Deci mâine poimâine, creştinii vor fi catalogaţi ca homofobi.

Concluzie. Să recunoaştem că amendamentul cu familia are destul potenţial pentru a scoate lumea la vot.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite