Mate: Soţia a fost angajată 4 luni la biroul parlamentar, Parchetul spune că nu e conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mate Andras, desemnat candidat pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj
Mate Andras, desemnat candidat pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj

Liderul deputaţilor UDMR Mate Andras a declarat, astăzi, după ce a participat la întâlnirea conducerii Camerei cu preşedintele ANI, că şi-a angajat soţia patru luni la biroul lui parlamentar şi Parchetul a stabilit că nu a fost conflict de interese.

"Inclusiv Parchetul a spus că nu este conflict de interese. A fost NUP la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu există conflict de interese. Am angajat-o pe soţia mea şi nu este conflict de interese. Ea nu mai lucrează la mine. Patru luni a lucrat la mine, pentru că a lucrat în presă şi n-am vrut să fie incompatibilitate morală că a lucrat în presă şi scrie despre soţ", a explicat Mate Andras.

Mate Andras a făcut aceste precizări după ce a participat la întâlnirea conducerii Camerei Deputaţilor cu preşedintele ANI, Horia Georgescu, discuţiile având ca scop îmbunătăţirea legislaţiei privind incompatibilităţile şi conflictele de interese.

"Dacă nu e prevăzută o interdicţie, nu o poţi încălca. Deocamdată nu este niciun conflict de interese nicăieri reglementat. Nu am discutat probleme concrete, ci în viitor să eliminăm aceste interpretări greşite şi aceste situaţii de interpretare şi comunicare greşită, pentru că e important să avem un MCV pozitiv. Deocamdată suntem la nivel de dialog, trebuie modificată inclusiv legislaţia în domeniu", a explicat Mate Andras.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite