Măsuri radicale în PNL, în urma scandalului stenogramelor audio. Membrii care atacă public colegii de partid, sancţionaţi cu excluderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu a fost în centrul polemicilor legate de declaraţiilor în care se menţiona că Predoiu nu va ajunge premier niciodată din partea PNL. FOTO Arhivă Adevărul
Teodor Atanasiu a fost în centrul polemicilor legate de declaraţiilor în care se menţiona că Predoiu nu va ajunge premier niciodată din partea PNL. FOTO Arhivă Adevărul

Liderii liberali vor să evite pe viitor orice scandal public legat de fuziune, mai ales după ce în presă au apărut stenograme audio care arătau disensiuni între cei din vechiul PNL şi cei veniţi din PDL.

Într-o şedinţă a Comisiei organizatorice de unificare liderii centrali ai noului PNL au luat o decizie radicală, potrivit site-ului stiripesurse.ro prin care se urmăreşte prevenirea oricăror alte probleme în interiorul formaţiunii.

„Membrii care vor ataca public colegii de partid sau persoanele care doresc să se înscrie în PNL vor fi sancţionaţi cu excluderea din PNL”, scrie în documentul semnat de cei doi co-preşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, citat de ştiripesurse.ro.

Liderul PNL Teodor Atanasiu a fost huiduit, sâmbătă, de liberalii prezenţi în sală, la Piteşti, în cadrul reuniunii Consiliului Naţional al formaţiunii. Chiar de când a urcat pe scenă, în sală s-a stârnit rumoare şi au apărut primele huiduieli, însă Atanasiu nu a reacţionat. 

Reacţia liberalilor intervine în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, mai multe discuţii private purtate în rândul membrilor din vechiul PNL, au ieşit la iveală în presă. În acea discuţie, Atanasiu le promitea liberalilor că Predoiu nu va obţine niciodată funcţia de premier şi îşi manifesta speranţa că liderii PDL vor dispărea, "rând pe rând". Ulterior, copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a cerut scuze în numele lui Atanasiu, în timp ce liderul de la Alba a spus că declaraţiile sale au fost scoase din context.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite