Marton Arpad: Poate că magistraţii nu au avut timp să citească ce s-a votat. Se mai întâmplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marton Arpad FOTO Arhivă
Marton Arpad FOTO Arhivă

Deputatul UDMR Marton Arpad, a declarat într-o intervenţie la RFT că magistraţii care critică modificarea Codurilor Penale e posibil, ca din „lipsă de timp”, să nu fi citit ce s-a votat, „se mai întâmplă”.

Atenţionat că magistraţii au studiat Dreptul şi înţeleg poate chiar mai bine decât mulţi parlamentari ce s-a votat, Arpad a explicat că e posibil ca unii magistraţi să nu fi citit legea din lipsă de timp.

„Ei au studiat Dreptul. Corect. Şi ştiu cum se aplică legea actuală în vigoare. Corect. Poate mai bine decât unii deputaţi. Corect. Numai că e posibil ca persoanele respective să nu fi avut timpul să citească ce s-a votat, că se mai întâmplă să nu citească legea care s-a votat”, a declarat Marton Arpad, citat de RFI.

În ce privesc experţii Comisiei de la Veneţia, cei ai GRECO şi cei ai Comisiei Europene, deputatul a explicat că nu înţelege viziunea acestora.

„Trebuie să vă spun că eu înţeleg mai greu ce înţeleg şi cum înţeleg experţii de la Comisia de la Veneţia, mai ales că am avut două întâlniri cu dânşii. Comisia de la Veneţia a avizat favorabil Constituţia României din 1991, respectiv revizuirea din 2003, adică a găsit că este constituţional ca Ministerul Public să fie sub tutela, să zic aşa, Ministerului Justiţiei, o modalitare care în majoritatea ţărilor UE este la fel. Acum ei consideră că nu e corect (...). I-am întrebat dacă această schimbare de viziune va face ca şi celelalte ţări care au o astfel de reglementare în UE să-şi modifice Constituţia, la care ei au spus că nu, numai pentru România”, a adăugat Arpad.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite