Marşul secuilor încinge spiritele între PSD şi UDMR. Diaconu (PSD): Hunor este extremist, la fel ca Laszlo Tokes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent duminică la marşul secuiesc din Covasna, a răspuns unor afirmaţii făcute de către deputatul PSD Bogdan Diaconu şi a afirmat că “PSD face mereu valuri antimaghiare”. La rândul său, Diaconu susţine că liderul UDMR face parte din categoria extremiştilor maghiari precum europarlamentarul Laszlo Tokes sau liderul Jobbik Vona Gabor.

“Nu sunt de acord cu nimic din ce spune acest domn. Nu e în fişa postului să comentez. PSD de fiecare dată face valuri antimaghiare”, a declarat preşedintele UDMR.

“La toate iniţiativele noastre se alătură foarte mulţi oameni, avem susţinerea populaţiei, ştim ce doreşte maghiarul de rând, ce doreşte comunitatea noastră şi prin mijloacele politice vrem să ne apropiem de aceste scopuri absolut corecte şi foarte democratice”, a mai spus Kelemen Hunor.

Declaraţiile sale intervin în contextul în care deputatul PSD Bogdan Diaconu a comentat marşul organizat de UDMR în judeţul Covasna.

“Se întâmplă în România şi se încalcă Constituţia României, iar faptul că liderii UDMR participă şi organizează acţiunea este un lucru grav. Ce se întâmplă azi este o manifestare extremistă, pune în discuţie Articolul 1 şi îndeamnă la separatism etnic”, a declarat Diaconu, la B1 TV.

Totodată, el susţine că astfel de activităţi ar trebui interzise, motiv pentru care a depus, în acest sens, un proiect de lege care prevede “interzicerea manifestărilor şi a organizaţiilor de tip extremist”.

Ulterior, Bogdan Diaconu a declarat, pentru “Adevărul”, că declaraţiile făcute de Hunor îl încadrează pe liderul UDMR în categoria extremiştilor maghiari, “alături de Laszlo Tokes şi Vona Gabor”.

“Din păcate, prin declaraţiile şi acţiunile sale, Kelemen Hunor se plasează alături de Laszlo Tokes şi de extremiştii din Jobbik, precum Vona Gabor, în loc să conlucreze pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor români de orice etnie, aşa cum ar trebui să facă un partid parlamentar. Problemele românilor sunt aceleaşi, fie ei de etnie maghiară sau nu, şi de acestea ar trebui să se ocupe UDMR! Am văzut şi steagul Ungariei defilând la manifestaţia de azi. Acest lucru arată clar politica cui o face UDMR-ul, alături de ceilalţi extremişti maghiari”, a declarat Diaconu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite