Marşul secuilor spre Fâşia Gaza

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţia autonomistă lasă impresia că secuii îşi doresc din tot sufletul să se închidă în centrul României într-un fel de Fâşia Gaza care să supravieţuiască economic şi politic pe bază de pod aerian cu Budapesta. Un pod al politicii interne maghiare care sare peste România ca să se conecteze direct cu Budapesta există deja sub formă ideologică şi financiară. Mai lipseşte zidul etnic care să-i izoleze definitiv pe maghiarii din centrul ţării!

Marşul secuilor de duminică încearcă să creeze acest zid, dovada inconştienţei liderilor maghiari care îşi aruncă etnicii spre o formulă politică tribală. Mişcarea autonomistă face de altfel un mare deserviciu şi Uniunii Europene, pentru că vine în contradicţie cu ideea însăşi a integrării. Şi mai periculoasă este însă încercarea partidelor maghiare de a induce ideea că autonomia este o dorinţă a forurilor de la Bruxelles, în ciuda faptului că, recent, Comisia Europeană a respins ”Minority SafePack”, o iniţiativă sprijinită puternic de liderii maghiari prin care se voia un cadru legislativ special pentru minorităţi în Europa. Ceea ce nu înţeleg liderii de la Bruxelles atunci când permit unor asemenea iniţiative să zburde liber asumând o părelnică haină oficială europeană este că dacă o naţiune simte că este atacată din interior cu acord european, sentimentul eurosceptic va izbucni la cote nemaivăzute.

Orice persoană, instituţie, stat sau organizaţie care îşi aduce obolul la tendinţa separatistă maghiară devine automat la nivelul mentalului colectiv un inamic al naţiunii române, iar de acest lucru ar trebui să fie conştienţi toţi cei care se asociază activ cu autonomismul şi cu separatismul etnic.

Să luăm exemplul Uniunii Federative a Nationalităţilor Europene (FUEN), capul răutăţilor în privinţa ”Minority SafePack”, o organizaţie care, pe mână cu UDMR-ul, a declarat în vederea marşului secuilor de astăzi că sprijină aspiraţiile de autonomie ale comunităţii naţionale maghiare din România, asigurând-o de întreaga ei solidaritate.  "FUEN sprijină în cadrul tuturor forumurilor aspiraţiile referitoare la drepturi ale organizaţiilor sale membre; astfel, şi autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. UDMR este partenerul puternic al FUEN şi acţionăm în comun în Europa în interesul creării reglementărilor-cadru cu privire la minorităţi", se spune în rezoluţia organizaţiei. Dacă un asemenea instrument de lobby pentru autonomie poate funcţiona fără probleme la nivel european, semnalul care va fi transmis românilor este că Europa ar fi de acord cu autonomia teritorială. Partidele maghiare chiar se străduiesc să-şi împacheteze separatismul etnic în ambalaj european şi să-i pună o fundă cât mai oficială. Greşeală majoră de care Bruxelles-ul ar trebui să se lepede ca de Satana dacă nu doreşte să fie privit de către români cu aceeaşi ochi cu care este privită acum Budapesta.

Liderii maghiari pretind că vor să creeze un pol de civilizaţie proprie în centrul României prin autonomie teritorială, superioară, desigur, doar de aceea sunt dispuşi să calce totul în picioare de dragul ”evoluţiei”. În fapt, ei propun o formulă tribală de secesionism etnic care, prin însuşi faptul că are pretenţia de a fi europeană, creează o crevasă a majorităţii românilor nu doar faţă de comunitatea maghiară, ci şi faţă de orice instituţie europeană în măsura în care aceasta se lasă asociată, de voie sau din neglijenţă, cu separatismul. Orice persoană, instituţie, stat sau organizaţie care îşi aduce obolul la tendinţa separatistă maghiară devine automat la nivelul mentalului colectiv un inamic al naţiunii române, iar de acest lucru ar trebui să fie conştienţi toţi cei care se asociază activ cu autonomismul şi cu separatismul etnic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite