Marine Le Pen, la conferinţa de la Sinaia: UE este un eşec absolut, iar acordul UE-Turcia, o catastrofă. E nevoie de o altă formă de cooperare între state

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen, a primit medalia „Eminescu-Iorga“ de la academicianul Victor Crăciun. FOTO Radu Eremia
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen, a primit medalia „Eminescu-Iorga“ de la academicianul Victor Crăciun. FOTO Radu Eremia

Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat, sâmbătă, în discursul său de la conferinţa „Europa Noastră, Europa Naţiunilor“, că Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un eşec din punct de vedere al cooperării economice, al asigurării securităţii statelor, iar acordul încheiat de UE cu Turcia este „o catastrofă“ pentru Europa.

„Din punct de vedere economic, UE este un eşec absolut. Efectul e devastator. Acesteia nu-i pasă de prosperitatea naţiunilor. Vrea doar să-şi impună dogmele (…)Trebuie să recunoşti greşelile şi să le corectezi. Moneda euro a fost o mare greşeală cu consecinţe grele. Însă, UE refuză să recunoască acest lucru. Este incapabilă să se refuze“, a declarat Marine Le Pen, preşedinte al Frontului Naţional şi eurodeputat în Parlamentul European.  

Liderul Frontului Naţional susţine că acordul încheiat între UE şi Turcia pentru rezolvarea temporară a crizei migranţilor este „o catastrofă“ pentru Europa, fiind făcut exact cum a vrut preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. „Acordul semnat de Merkel cu Turcia e o catastrofă. Cancelarul a cedat tuturor cererilor formulate de preşedintele Erdogan. Nu trebuie să vă reamintesc cât de puţină încredere ar trebui să avem faţă de regimul turc, a cărui atitudine faţă de Europă e mai mult decât suspectă“, a punctat Le Pen.

Laurentiu Rebega si Marine Le Pen FOTO Radu Eremia

Laurenţiu Rebega şi Marine Le Pen. FOTO Radu Eremia

Problema atentatelor teroriste a fost atinsă de liderul Frontului naţional care a atras atenţia că o bună parte de cei care au făcut atentate în ultima perioadă în Europa sunt persoane care au crescut în ţări europene şi erau cunoscuţi de servicii.„Ne este vândută tema PNR-ului (registrul cu numele pasagerior) ca o soluţie miracol pentru riscul unui atentat. Cu toate acestea, nici un atentat recent în Europa nu a fost comis de cître un pasager care a trecut de o înregistrare la aeroport. Din contră, a fost făcute de infractori cunoscuţi de servicii (…) Eşecul economic şi islamul radical este deja un pericol grav. Puterea sa distructivă e întărită de UE. În aceste condiţii, nu e surprinzător că dorinţa de a ieşi din UE e din ce în ce mai mare. UE nu e adaptată la provocările secolului XXI. Este nevoie de o altă formă de cooperare între popoare. Trebuie să le fie respectată istoria, suveranitatea“, a  subliniat Marine Le Pen.

„Nu suntem extremişti, suntem naţionalişti“

La rândul său, organizatorul evenimentului, europarlamentarul Laurenţiu Rebega, a atras atenţia asupra mai mult aspecte legate de conferinţă: de ce are loc în acest moment şi cui se adresează. „Conferinţa noastră e legat de contextul european actual de viaţa de zi cu zi. Oamenii merg la lucru şi văd că o bombă este detonată. Oamenii merge la muncă şi află că sunt concediaţi. Văd că peste noapte un oraş se umple de imigranţi“, a afirmat Rebega care a adăugat că liderii europeni sunt cei care „au ucis spiritul european“ şi chiar deviza UE, „Unitate în diversitate“.

Europarlamentarul român a punctat faptul că cei reuniţi la conferinţa de la Sinaia nu sunt politicieni ai extremi dreaptă, ci naţionalişti. „Nu suntem extremişti aşa cum s-a spus de unii. Susţinem ordinea constituţională şi susţinem schimbarea prin alegeri“ a adăugat Rebega.

Şi ceilalţi invitaţi care au luat cuvântul au vorbit despre teme precum migraţia în Europa, lupta împotriva terorismului sau eşecul UE din cauza birocraţiei şi tendinţei de a impune deciziile de sus în jos.

„Suntem în război“

Principala problemă a terorismului este comunitatea islamică. Suntem în război. Tot mai multe atacuri sunt planificate şi încă vor mai fi altele. Radicalii islamici sunt şi vor fi dispersaţi în întreaga lume, iar ei încep să pună în aplicare următoarea etapă a viziunii islamice“, a declarat şi Tomio Okamura, preşedintele Mişcării Libertăţii şi a Democraţiei Directe din Republica Cehă.

O prezenţă inedită a fost actorul Florin Zamfirescu, venit ca membru al societăţii civile. Acesta a vorbit de intrarea României în UE, de necesitatea ca statele din UE să-şi păstreze tradiţiile şi obiceiurile şi să se evite„încercările construirii omului nou“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite