Marian Vanghelie: Adrian Severin este o instituţie. Aş vrea să găsesc încă 100 de Adrian Severin, de Adrian Năstase şi de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vanghlie i-a propus lui Adrian Severin să candideze, iar acesta a acceptat FOTO Arhiva Adevărul
Vanghlie i-a propus lui Adrian Severin să candideze, iar acesta a acceptat FOTO Arhiva Adevărul

Marian Vanghelie nu vede nicio problemă în faptul că Adrian Severin, candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), a fost condamnat la un an şi sase luni cu suspendare pentru că depinde ce fel de condamnare a primit.

„Adrian Severin este  un om de stânga autentic. E un socialist recunoscut de la Bruxelles până în România, până în Harghita dacă vreţi. Adrian Severin, el singur, este o instituţie. Vorba lui, am închiriat aproape 100 de instituţii în România din `90 până acum şi este un om pregătit. L-am rugat, am avut discuţii... Nu a fost ideea dânsului, a fost ideea mea. L-am rugat foarte frumos să vină în echipă. Îl apreciez de zece ori mai mult pentru că este unul dintre intelectualii acestei ţări care are şi curajul să iasă la o bătălie. I-am spus în felul următor: domn`le  este foarte greu să spunem că noi mergem neapărat să câştigăm, ne batem, dar faptul că ridicăm nivelul politic, ridicăm nivelul în discuţie despre ceea ce înseamnă o capitală europeană, asta vreau să fac. Ăsta e rolul meu şi eu pot acest lucru“, a spus Marian Vanghelie, într-un interviu acordat news.ro.

Întrebat dacă nu este o problemă de notorietate în faptul că e condamnat în primă instanţă, Marian Vanghelie a răspuns: „Haideţi să vedem ce piedică va fi. Dacă această piedică îl va face primar general? Depinde cum eşti condamnat. A mai fost şi Adrian Năstase condamnat, au mai fost şi alţii condamnaţi...Voiam să subliniez că nu aşa se creează un stat de drept, din păcate. Eu aş vrea prin ceea ce spun să găsesc încă 100 de Adrian Severin, încă 100 de Adrian Năstase, încă 100 de, dacă vreţi şi Traian Băsescu, care să spună aceste lucruri. Văd că şi Traian Băsescu acum subliniază lucrurile astea şi mă bucură că le subliniază pentru că avem nevoie de democraţie, de nişte drepturi elementare. După aceea, dacă eşti condamnat, poţi să fii şi cu cătuşele, chiar nu ai ce să mai spui după ce eşti condamnat definitiv.“

Marian Vanghelie  şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 5, în fruntea căreia s-a aflat timp de patru mandate. Vanghelie va candida din partea Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), pe care l-a preluat de curând. Tot din partea PDS va candida şi Adrian Severin pentru Primăria Capitalei.

Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la trei ani şi trei luni cu executare în primă instanţă pentru corupţie, va candida la Primăria Capitalei din partea PDS, partidului condus de Marian Vanghelie. În urmă cu o săptămână, când „Adevărul“ a anunţat în exclusivitate că Severin a bătut palma cu Vanghelie, fostul europarlamentar spunea - şocant- că alegerile pentru Bucureşti vor însemna cântecul său de lebădă în politică. La propriu. 

Adevărul: Dacă veţi ajunge primar şi veţi fi condamnat definitiv cu executare?

Adrian Severin: Nu mă gândesc la asta, nu mă gândesc că voi câştiga, pentru că oricum nu voi termina mandatul în viaţa.

Cum adică?

Adrian Severin: Cercetaţi şi veţi afla. Pot să vă spun doar că nu mă va prinde în viaţă următorul mandat. Eu nu candidez pentru că mă gândesc la un succes. Candidez pentru a avea o dezbatere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite